CEV Volleyball Challenge Cup 2022

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dan H. BRUDIU

Disputată după alte două partide în deplasare pentru lugojence  (victorii cu 3:1 la Craiova, în Cupa României și 3:0 la Cluj, cu Turda, în campionat) întâlnirea-tur din CEV Challenge Cup între reprezentantele României – C.S.M. Lugoj și Slovaciei – Volejbal Klubu Pirane Brusno a marcat o istorică primă victorie a clubului în deplasare în competițiile europene.

V.K. Pirane Brusno – C.S.M. Lugoj: 0 – 3 (6:25, 16:25, 9:25)

V.K. Pirane Brusno: Sara Dlhosova (3), Belisario Zamora (9), Natalia Vrabcova (3), Lenka Kvasnova (4), Teresa Podhradska (1), Michaela Kanova (3), Ema Tomkova, Timea Sujova, Silvija Jancocova, Tamara Dlhosova. Antrenor: Kristian Michailov.

CSM Lugoj: Tanja Sredic (8), Sara Sakradzija (8), Loredana Filipaș (10), Bojana Celic (9), Simina Străchinescu (3), Andreea Gemănariu (11), Georgiana Popa (1), Katarina Canak (1), Petya Barakova (1), Andra Badiu-Savu, Adriana Popa, Patricia Bărbulescu.  Antrenor: Ugljesa Segrt.

Au condus jocul: Michaela Hladiskova (Cehia), Julian Cerrato Gonzalez (Spania).

Un meci abordat la victorie, adversarul fiind cunoscut în cele mai mici amănunte. În plus, în tabăra slovacă a lipsit, accidentată, cea mai valoroasă sportivă și una din principalele realizatoare, centrul sârb Daniela Nikic. Așa încât greul atacurilor s-a îndreptat spre venezueleanca Belisario, anihilată după câteva puncte reușite la start.

Cheia succesului la un scor mult mai clar decât se aștepta cineva a constituit-o calitatea serviciilor lugojencelor, care, pe lângă cei 7 ași, au îngreunat preluarea și construcția în tabăra slovacă. De asemenea, de notat eficiența atacurilor (medie de 60 %) și diferența de blocaje, care au dus la o separare de scor ce nu poate crea probleme pentru calificarea C.S.M. Lugoj în returul de miercuri, 3 noiembrie. Segrt și Grbic au folosit în setul al treilea toate sportivele pe care le aveau la dispoziție.

Statistică:  V.K. Pirane Brusno – C.S.M. Lugoj  =  total puncte:  31 : 75  (din atac 18 : 34), din ser-viciu: 3 : 7,  blocaje cu punct: 1 : 11, eficiență medie atac:  26 % – 60 %        

Fiind greu de crezut că slovacele pot întoarce soarta calificării în returul de la Lugoj, următorul adversar al echipei noastre va fi unul dintre cluburile cu pretenții la titlu în Elveția, cu sediul cantonal la Basel,  Sm’Aesch Pfeffingen, cu care vă vom face cunoștință într-o ediție viitoare. Voleibalistele elvețiene au mai jucat în România în optimile ediției 2018/19 a Cupei Challenge, când au eliminat dramatic Știința Bacău, după înfrângere cu 2:3 la Basel și victorie cu 3:1 la Bacău. 

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.