Ceremonia de absolvire a programului LEADERS Explore

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Fundația LEADERS vă invită la ceremonia de absolvire a programului LEADERS Explore pentru liceeni ce va avea loc duminică, 26 noiembrie, ora 10:00, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” Lugoj.

25 de liceeni din oraș au participat timp 9 luni la cel mai complex program de educație non-formală și leadership din România și acum vor primi certificarea LEADERS Explore, primul nivel în leadership ce atestă competențele dobândite.

La ceremonie vor participa oameni care i-au sprijinit și ghidat în cele 9 luni pe cei 25 de exploratori, personalități din comunitatea locală și invitați inspiraționali.

Pe parcursul programului, tinerii a trebuit să pună în practică ce au învățat prin trei proiecte în comunitate. 

Zâmbim împreună este un proiect prin care liceenii din Lugoj strâng jucării și alimente pentru copiii din centre de plasament.

Dozatorul de cărți vizează instalarea unor dulapuri cu cărți în trei licee pentru a promova lectura.

Colorează comunitatea este o inițiativă prin care liceenii vor să dea culoare unor locuri din oraș: gardul spitalului, scena din parcul central și un perete al liceului Hasdeu.

„Prin intermediul acestei etape continuăm să utilizăm comunitatea ca mediu real de învățare pentru cei 25 de liceeni din fiecare localitate. Acesta este momentul în care ei au ocazia să identifice care sunt nevoile comunității lor și au ocazia să facă pasul către rolul de cetățean activ al comunității. Este ocazia unică în care aducem alături, în aceeași barcă, noua generație, autorități locale și companii care se coalizează pentru a realiza proiectele de impact la care visează de mulți ani”, explică Beatrice Alexandrescu, Project Manager al programului.

LEADERS Explore, într-o ecuație:

250 de liceeni + 10 orașe din toată țara + 8 zile de training intensiv cu traineri LEADERS + orientare vocațională + 35 de săptămâni de monitorizare a progresului personal + lideri inspiraționali + proiecte în comunitate = LEADERS Explore

LEADERS Explore pentru liceeni este esența celor 17 ani de experiență ai fundației, timp în care peste 5000 de liceeni din peste 60 de comunități la nivel național și-au dezvoltat abilitățile de leadership în cadrul programelor noastre.

Explore 2017 se desfășoară în 30 de licee din Bârlad, Bistrița, București, Iernut, Lugoj, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Reșița, Târgu Jiu, Târgu Mureș.

 

AL PRESS

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.