Celebrul DJ și producător Martin Garrix va compune imnul UEFA EURO 2020

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Martin Garrix va compune și interpreta melodia oficială a UEFA EURO 2020, celebrul DJ și producător olandez fiind anunțat drept artistul muzical oficial al turneului final într-un cadru spectaculos, cu ocazia Amsterdam Dance Event, sâmbătă, 19 octombrie 2019.

Artistul, în vârstă de 23 de ani, a dezvăluit această veste în timp ce concerta în calitate de protagonist al unui show în orașul său natal, Amsterdam, unul dintre cele 12 orașe-gazdă ale turneului final din vara anului viitor.

În timp ce orbitorul spectacol de lumină îi încânta pe spectatorii ce au umplut până la refuz RAI Amsterdam, Garrix a oferit un moment neașteptat, ieșind din culise cu faimoasa Cupă Henri Delaunay, trofeul ce va fi înmânat câștigătoarei UEFA EURO 2020. Concomitent, ecranele-gigant din spatele său ofereau confirmarea că el va fi artistul muzical oficial al turneului final din vara anului viitor.

Melodia și, totodată, colaborarea cu un alt cântăreț, vor fi aduse la cunoștința publicului în primăvara anului 2020. Cei doi artiști vor interpreta, apoi, în premieră întregul cântec cu ocazia ceremoniei de deschidere a UEFA EURO 2020, pe Stadio Olimpico din Roma, la data de 12 iunie 2020.

Pe lângă melodia oficială, Martin va mai produce și piesa ce va marca ieșirea echipelor pe terenul de joc, ca și melodia care va folosită în toate transmisiunile TV oficiale.

“E o incredibilă onoare, de-abia aștept ca toată lumea să asculte piesa”, a declarat Garrix. “Turneul final din vara anului viitor îi va aduce pe suporteri mai aproape ca niciodată de acțiunea din teren. De aceea, sper din tot sufletul că melodia pe care o voi compune îi va determina pe toți suporterii din Europa să se simtă ca fiind parte din competiție”.

Inspirat după ce și-a urmărit conaționalul, DJ Tiësto, susținând concertul cu ocazia ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2004, de la Atena, Garrix se află pe drumul dobândirii succesului la nivel mondial.

Deja el s-a consacrat drept unul dintre cei mai mari DJ ai lumii, grație unei multitudini de hituri pop electronic, cum ar fi Don’t Look Down (featuring Usher), Scared to be Lonely (featuring Dua Lipa) și In the Name of Love (featuring Bebe Rexha). Garrix a produs cântece împreună cu unele dintre cele mai mari nume ale industriei muzicale, inclusiv cu Tiësto și David Guetta, care a compus melodia oficială a UEFA EURO 2016, colaborând, totodată, recent, cu Dean Lewis, în vederea compunerii noului lor single, Used To Love.

UEFA EURO 2020 va fi organizat în premieră, în cei 60 de ani ai istoriei competiției, în întreaga Europă, un total de 12 orașe-gazdă urmând să fie parte a celebrării aniversare. Amsterdam, Baku, Bilbao, București, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, München, Roma și Sankt Petersburg vor găzdui meciurile din vara anului viitor.

Guy-Laurent Epstein, directorul de marketing al UEFA, a declarat: “UEFA EURO 2020 va reprezenta o lună de sărbătoare în întreaga Europă. De aceea, nu există o persoană mai potrivită de a da semnalul de start al petrecerii decât Martin Garrix. Muzica și fotbalul vor aduce oamenii laolaltă. În condițiile în care turneul final se va desfășura pentru prima oară în 12 țări de-a lungul și de-a latul continentului nostru, va exista o imperativă temă a unității în timpul UEFA EURO 2020”.

Martin Garrix a adăugat: “Este o nebunie să te gândești că UEFA EURO 2020 va fi organizat în 12 orașe, dar acesta este modul perfect de a sărbători cei 60 de ani ai acestei incredibile competiții. Muzica este pasiunea mea, dar, în același timp, sunt un mare suporter al fotbalului, așa că e ceva special pentru mine să am oportunitatea de a compune melodia oficială pentru ceea ce va fi cel mai mare EURO din întreaga istorie”.

Fanii fotbalului și ai muzicii vor avea posibilitatea să câștige o întâlnire cu Martin Garrix la tragerea la sorți a turneului final al UEFA EURO 2020, ce va avea loc la București în ziua de 30 noiembrie 2019. Pentru a avea o șansă în acest sens, accesați www.euro2020.com/Martin-Garrix.

AL PRESS

Despre admin 6698 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.