Cele 7 stiluri vestimentare pentru bărbatul modern

Din punct de vedere vestimentar, se poate spune ca traim intr-o lume absolut fenomenala. Designerii se intrec, sezon de sezon, pentru a-ti propune diferite tinute in tendinte. Daca esti acel barbat care are stilul vestimentar foarte bine stabilit, atunci o sesiune de shopping pentru tine este floare la ureche, deoarece stii ce sa alegi si spre ce brand-uri sa te indrepti. Se poate, insa, sa fii inca in cautarea stilului propriu si sa experimentezi tinute diversificate. Daca inca nu te-ai decis care dintre stiluri ti se potriveste mai bine, nu iti fa griji, deoarece creatorii de moda iti pun la dispozitie mai multe variante, in functie de preferintele si de stilul tau de viata. Nu concura cu cele mai extravagante aparitii de la Hollywood, pentru ca s-ar putea sa cazi intr-o extrema in care tinuta sa nu ti se potriveasca absolut deloc. Tine cont de silueta ta masculina, de activitatile pe care le desfasori zilnic si alege istet. Toti barbatii au un stil de baza si altele pe langa, influentate de job sau diferite pasiuni. In tinerete se incepe cu stilul casual, apoi el poate evolua cu varsta in hipster sau urban, in sofisticat sau conservativ, iar in timpul liber in sportiv sau masculin.

Moda vine si pleaca, dar stilul ramane! Asa ca iata mai departe cateva stiluri vestimentare din care sa te inspiri.

1. Casual

Acesta poate sa fie cool si usor sport, insa asta decizi tu in functie de cum te simti mai confortabil. Pentru ca, pana la urma, in asta consta un stil casual. Poate sa contina si elemente utilitare, insa de baza, este reprezentat de tinutele din timpul liker sau weekend. Cel mai des, se compune din elemente simple, blugi, un tricou si sneakersi, bluze pe corp, geci din piele sau bocanci. Daca esti genul care imbraca repede un tricou si o pereche de pantaloni lejeri inainte sa iasa din casa, poti gasi foarte usor tricouri barbatesti la moda, pe gustul tau.

2. Stilul hipster

Da, este super populat si a fost adoptat de o multime de tineri, insa designerii l-au reinventat si pentru tinute ceva mai mature. Ele pot fi usor rockish, androgine, dar si cu inclinatii spre punk sau gothic. Pe de cealalta parte, incadrate in acest stil vei intalni si imprimeuri extravagante, tricouri cu diverse mesaje si multe accesorii, adoptate de adevaratele victime ale modei. Totusi, in magazinele cu aceasta inclinatie, cel mai des vei intalni manechine in pantaloni de barbati, simpli si usor lejeri, in combinatie cu tricouri lungi si imprimate sau cu modele in colturi, neuniforme.

3. Stilul urban

Foarte puternic legat de moda strazii, nu se traduce nicidecum prin tinute neglijate. Acest stil are un rost si o tinta clara, bine definita. Aici se gasesc influente atletice, incaltaminte sport, rucsaci si hanorace, in pete de culori vibrante, inclind foarte mult spre moda anilor 90, prin liniile sale. Acest stil pur si simplu emana un vibe boem-artistic.

4. Sofisticat

Ei bine, acesta este stilul in care majoritatea barbatilor vor evolua. Varsta si experienta isi vor spune cuvantul, precum si tricourile polo si pantalonii din in. Poate fi mai exotic, usor frantuzesc iar pentru un look de seara, cu adevarat flamboiant, cu ajutorul accesoriilor. Din garderoba unui barbat adept al acestui stil nu vor lipsi niciodata matasea si catifeaua.

5. Stilul masculin

Neavand nevoie de foarte multa descriere, acesta este un stil clasic, de baza, specific celor ce nu isi bat capul cu moda. Il poti identifica usor prin elemente precum tricouri cu formatii, bluze cu decolteu in V, camasi in carouri, bocanci de munte, etc. Cu toate acestea, este un stil care se poate adapta, daca e nevoie, pe tinute clasice chic, care arata foarte bine, de altfel.

6. Sport, in totalitate

Asemenea celui masculin, stilul sport nu are nevoie de multe detalii, fiind pur si simplu confortabil. Multi barbati il vor adopta in timpul lor liber, prin casa sau la sala de sport. Se identifica doar prin elemente utilitare cum ar fi pantalonii de training, tricouri largi, jackete din fas si adidasi. Spre deosebire de alte stiluri, unde gasesti elemente cu inclinatii sport de la brand-urile mass market, acest stil cuprinde haine sport doar de la brand-urile sport.

7. Stilul conservator

Ultimul, dar nu cel din urma, acesta se identifica prin elemente ce denota inteligenta, fiind asociat uneori cu job-urile academice. Se regasesc aici sacourile usor retro, camasi sau bluze cu patch-uri, este confortabil, nici casual-sport dar nicidecum elegant. La fel ca si stilul masculin, poate evolua, in functie de eveniment, in costume clasice barbatesti.

Nicidecum nu este strict necesar sa te incadrezi perfect in unul din aceste stiluri, insa ai grija, mereu, sa nu combini articole elegante cu cele sport, de exemplu. Este bine sa experimentezi si sa iesi uneori din anonimat, insa nu iti doresti sa atragi privirile intr-un mod negativ sau sa obtii o tinuta penibila. Cel mai important, insa, este sa te simti cat mai confortabil cu look-ul ales de tine.

Despre admin 6842 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.