Cel mai valoros diamant albastru din lume ar putea fi vândut cu 48 de milioane de dolari

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Unul dintre cele mai valoroase diamante albastre care au fost vreodată prezentate într-o licitație ar putea fi vândut pe o sumă de cel puțin 48 de milioane de dolari. Piatra prețioasă e considerată „cea mai rară dintre rarități” și „o capodoperă desăvârșită”.

Bijuteria de 15,10 carate, „Albastrul de Cullinan De Beers”, este „cel mai mare diamant albastru viu tăiat în trepte fără cusur intern” și „excepțional de rar”. Doar 5 pietre prețioase de peste 10 carate au mai fost scoase la licitație. Niciuna din ele nu a avut însă peste 15 carate. Diamantul, care a fost găsit în mina Cullinan din Africa de Sud în 2021, a îndeplinit cele mai înalte standarde care descriu calitatea diamantelor colorate.

Este un „albastru viu strălucitor”, cea mai înaltă gradare a culorii, care a mai fost acordată unui procent de sub 1% din diamantele scoase la licitație. Bijuteria prezintă o lustruire remarcabilă și  are o nuanță cenușiu-albăstruie. Mai puțin de 0,5% din toate diamantele fac parte din această categorie.

„Diamantele albastre sunt o apariție rară pe piață, dar acesta este cel mai rar dintre rarități”, a spus Patti Wong, de la Sotheby’s Asia. „Format în sute de milioane de ani, acest diamant albastru extraordinar este cu siguranță una dintre cele mai frumoase creații ale naturii”, a mai spus Wong.

Mina Cullinan a produs o gamă largă de pietre prețioase, între care diamantul Cullinan, de 3.106 carate, descoperit în 1905, cel mai mare diamant descoperit vreodată.

„Luna albastră a Josephinei” este un diamant albastru de 12,03 carate, vândut pentru 48,4 milioane de dolari în 2015. Deține în continuare recordul pentru cel mai scump diamant vândut vreodată. „Sakura” este  un diamant roz-purpuriu de 15,81 de carate, vândut pentru 29,3 milioane de dolari de către Christie’s în luna mai a anului trecut.

Diamantul „Albastrul de Cullinan De Beers” va fi scos la licitație de Sotheby’s într-un eveniment de sine stătător care va avea loc la Hong Kong în luna aprilie.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.