Cel mai modern echipament de endoscopie din țară se află la Spitalul Municipal din Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj a fost dotat cu „cel mai avansat și sofisticat echipament de endoscopie din țară: sistemul Olympus EVIS X1, echipament destinat să asigure cele mai bune șanse de detecție, diagnostic și tratament pentru afecțiunile tractului digestiv”, o investiție făcută din bugetul local. Acest echipament sofisticat a venit împreună cu electrocauterul de plasmă de Argon.

„Mulţumită acestui echipament, procedurile de endoscopie digestivă intervenţională miniinvazivă pe care le efectuăm pacienţilor noştri sunt mai sigure, mai precise şi mai eficiente. Cu dotarea nou achiziționată, laboratorul de endoscopie digestivă poate să îndeplinească numeroase manevre  endoscopice simple de diagnostic, dar  și  mai complexe intervenționale”,

spune medicul primar de gastroenterologie și hepatologie Dimitrios Koukoulas, coordonatorul Laboratorului de endoscopie digestivă din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj. Primarul Claudiu Buciu a anunțat că echipamentul va fi dotat și cu alte accesorii care îi vor mări eficiența și care vor asigura posibilitatea efectuării și altor proceduri.

„De astăzi înainte, lugojenii au la dispoziție, pe lângă un medic pasionat și dedicat profesiei sale, preocupat de a-și trata cât mai eficient pacienții, și aparatura necesară pentru efectuarea unor investigații complexe – element esențial în procesul de tratare și vindecare a afecțiunilor specifice”,

a precizat primarul Claudiu Buciu, menționând și că, „anul viitor, laboratorul va fi reamenajat integral, urmând ca la spital să fie angajat încă un medic specialist gastroenterolog”.

(N. S.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.