Cel mai mare dovleac din Europa are peste o tonă, un adevărat record mondial

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cel mai mare dovleac din Europa și din lume a fost prezentat duminică, în orașul german Ludwigsburg, unde a avut loc unul dintre cele mai mari festivaluri din lume de acest gen. Dovleacul uriaș cântărește 1.217,5 kg – aproape cât o mașină obișnuită – și provine din Toscana, Italia. A fost produs de fermierul Stefano Cutrupi. 

În urmă cu câteva săptămâni, în septembrie, Cutrupi stabilise recordul mondial cu același dovleac, care cântărea 1.226 kg. Diferența de greutate se explică prin faptul că după ce sunt culeși, dovlecii încep să se deshidrateze și să-și piardă din masă.  Locul al doilea în concursul de dovleci de la Ludwigsburg (landul Baden-Wuerttemberg) a fost adjudecat de un belgian. Dovleacul lui Mario Vangeel a cântărit 1.106,5 kg.

Locul al treilea al podiumului i-a revenit francezului Mehdi Daho, cu un dovleac de 983,5 kg. Potrivit presei franceze, Mehdi Daho a explicat că succesul său este rezultatul unei combinații de factori: cultivă legumele în sere mult mai mari decât cele obișnuite, folosește semințe care au fost supuse în prealabil unui tratament termic, asigură o irigație optimă și monitorizează foarte atent nivelului pH-ului pentru a controla aciditatea solului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.