Cel mai bun job pentru tinerele studente

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Studenția este cea mai memorabilă perioadă din viața oricărui tânăr. De obicei, anii studenției nu îi putem uita și rămânem cu amintiri frumoase pentru toată viața. Pe lângă distracția și ieșirile cu prietenii, studenția vine și cu părțile mai puțin plăcute și anume cu învățatatul. Sesiunea e perioada în care toată distracția se termină brusc și e înlocuită de stres și învățare. Dar dacă nu ar exista și aceste perioade, studenția nu ar mai fi la el.

Pentru unii tineri însă, mai ales pentru cei care nu provin din familii prea avantajate, le este destul de greu în ceea ce privește partea financiară. Dacă aleg să se mute într-un oraș nou, atunci apar și multe alte cheltuieli, iar părinților le poate fi destul de greu să-i întrețină și pe copii.

Andreea, o tânără studentă la litere din București care provine dintr-o familie modestă, a ales să ne împărtășească povestea ei și cum a reușit să aibă un job foarte bine plătit care să-i permită toate poftele.

„Provin dintr-o familie modestă. Nu pot spune că am avut probleme cu banii sau să dramatizez, că nu e cazul. Părinții mei au ambii un job modest, din care câștigă un salariu minim pe economie, atât cât să ne ajungă să plătim cheltuilelile. Ei totdeauna m-au încurajat să merg la facultate în București ca să-mi fac un viitor mai bun ca a lor și mi-au promis că mă vor ajuta ei financiar și să nu-mi fac griji din cauza asta.

La început a fost ok. Am prins loc la cămin, ai mei nu făceau eforturi financiare prea mari ca să mă țină și totul a părut ok. Problemele au intervenit când am început să observ că Bucureștiul și viața de student necesită mai mult decât bani pentru chirie și mâncare.

Colegii mei ieșeau des în cluburi, la sucuri, iar mie îmi era greu să-i refuz de fiecare dată. Așa că, am decis că ar fi cazul să-mi caut un job. Bucureștiul e plin de joburi, e imposibil să nu-ți găsești ceva de muncă. Însă joburile pentru studenți, sunt plătite ca pentru studenți, adică prost.

Eram dezamăgită de tot ce găseam, programele erau prea încărcate și nu reușeam să ajung la timp la cursuri, toate astea pentru un salariu prea mic. Totul până când, într-o zi, am găsit o reclamă pe siteurile de socializare ce se referea la videochat. Știam deja că se câștigă foarte bine din domeniul ăsta și mi-am zis că aș putea încerca și eu. În fond, nu aveam nimic de pierdut.

Am fost la interviu și cei de la Live Studio au fost foarte prietenoși cu mine. Fetele de acolo au fost mai mult decât drăguțe, iar managera, Alexandra, o adevărată prietenă. Când am văzut cât de plăcut e colectivul, mi-am spus că asta trebuie să fac și că trebuie să mă angajez aici. Și visul mi s-a îndeplinit! Acum câștig foarte bine și din când în când chiar le mai trimit și bani alor mei. Nu regret decizia luată și dacă aș putea, aș lua-o oricând.

Despre admin 6348 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

4 comentarii

  1. Chiar este o oportunitate excelenta pentru studente! Faptul ca poti alege intre programul full si cel part time, dar ca iti poti si personaliza programul in functie de orele de curs este un lucru mare. In plus de asta, banii iti ajung de chirie, shooping si orice altceva iti doresti.

  2. Fiind student în București apar tot felul de atracții, dorințe și lucruri materiale pe care ti le-ai putea dori. Si ca sa te mulezi pe stilul de viata din capitala, necesita suficiente resurse pe care nu le poti obtine extrem de usor. Un job in domeniul videochat ar putea schimba multe stari generale proaste in legatura cu veniturile, mai ales cand este vorba de tineri.

  3. Odata cu terminarea studiilor, ca si tanar, e destul de dificil sa iti faci singur un trai. Iar o oportunitate ca si jobul de model de videochat poate ajuta spiritele tinere sa faca ce le place, dar si sa reuseasca sa se intretina in parametrii optimi, sa-si indeplineasca nevoile, dar si dorintele.

  4. Intr-adevar, a sta in Bucuresti nu se rezuma doar la cheltuiei de camin si mancare. Bucurestiul este un oras viu si e pacat si trist sa nu iei parte. Eu sunt model de 2 ani si au fost cei mai buni 2 ani din viata mea, am terminat facultatea, am calatorit super mult si m-am distrat pe masura (si inca o fac). Jobul de model mi se pare un job ideal pentru oricine vrea sa aiba o tinerete cu amintiri. Acum ceva timp ma uitam la colegele mele care lucrau la tot felul de agentii unde petreceau 9h+, se chinuiau sa ajunga la cursuri si refuzau 90% din datile cand erau chemate la party-uri. Fiecare alege ce vrea, eu am ales sa imi creez amintiri minunate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.