Cei mai talentaţi sculptori în nisip din lume s-au reunit în Danemarca

Share Button

Cei mai talentaţi sculptori din lume s-au reunit în Danemarca, unde au ridicat zeci de sculpturi din nisip sub formă de roboţi. Atracţia principală este însă un zid imens, plin de ilustraţii. Festivalul este organizat anual din 2002, iar de fiecare dată atrage zeci de mii de vizitatori.

Un zid din nisip înalt de 7 metri şi lung de 200 de metri, sub formă de potcoavă. Este una dintre sculpturile care pot fi admirate în oraşul Sondervig de pe coasta de vest a Danemarcei. Ajuns la ediţia 17, festivalul a atras 120.000 de vizitatori. Cei mai mulţi turişti străini sunt din Germania şi Norvegia.

Sculpturile sub formă de roboţi au fost tema principală a ediţiei. Artiştii au avut la dispoziţie doar zece zile pentru a ridica monumentele din nisip. Au muncit din greu pentru a obţine rezultatul dorit şi nici măcar ploile sau vântul puternic nu i-au oprit. În total, 40 de sculptori din toate colţurile lumii au luat parte la noua ediţie.

Organizatorii pun anual la dipoziţia lor mii de tone de nisip. Temele diferă, însă, de la an la an. Anul viitor, tema va fi Evul Mediu. Festivalul se deschide publicului pe 24 mai şi se întinde pe întreaga durată a verii.

771

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.