Cea mai nouă metodă prin care sunt înșelați bătrânii. Ce a pățit un bărbat

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Polițiștii din județul Caraș-Severin caută un bărbat care a înșelat un bătrân, luându-i aproape 14.000 de lei și zece galbeni, după ce i-a spus că banii nu mai sunt valabili pentru că s-au schimbat.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de Inspectoratul Județean de Poliție Caraș-Severin, oamenii legii caută un bărbat care, în urmă cu câteva zile, i-a furat unui bătrân din locuință 13.800 de lei și zece galbeni.

„Polițiștii municipiului Caransebeș au fost sesizați prin apel la 112 de către un bătrân în vârstă de 79 de ani, din localitate, care anunța faptul că un necunoscut i-a sustras o sumă mare de bani din locuință. (…) În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că bătrânul a fost abordat pe o stradă din apropierea locuinței sale din Caransebeș, de un bărbat necunoscut. Intrând în discuție cu acesta, bătrânul i-a spus că are nevoie de un instalator întrucât are probleme la coloana de apă. Bărbatul necunoscut s-a oferit să-l ajute, fiind invitat în curtea locuinței. Ulterior, acesta a simulat o convorbire telefonică cu un instalator, asigurându-l pe bătrân că va veni cineva într-o oră pentru a remedia problema”, arată IPJ Caraș-Severin.

Potrivit polițiștilor, după câteva momente, bărbatul l-a întrebat pe bătrân dacă deține sume de bani în casă, pentru că el a fost director la o bancă și știe că în noaptea respectivă „se vor schimba banii”.

„Crezându-l, bătrânul l-a invitat în locuință și i-a înmânat toți banii pe care îi avea: 13.800 de lei, pentru a-i spune dacă mai sunt valabili. După ce i-ar fi examinat, necunoscutul i-a spus că nu mai sunt valabili și că trebuie schimbați la o bancă, oferindu-se să îl ajute. Bătrânul a acceptat, mergând în altă încăpere pentru a se schimba de haine. În acest timp, bărbatul necunoscut i-a spus că pleacă înainte și îl așteaptă la o agenție bancară. Ulterior, bătrânul a constatat că îi lipsesc 13.800 lei și 10 galbeni și a sesizat Poliția”, mai arată IPJ Caraș-Severin.

Polițiștii cărășeni desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, în vederea identificării autorului și tragerea acestuia la răspundere penală.

AL PRESS

Despre admin 6574 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.