Cea mai mare fabrică de biciclete din Europa se va deschide la Timișoara

Lucrările la cea mai mare fabrică de biciclete din Europa, care este ridicată la Timișoara, sunt aproape de finalizare. Aceasta aparține celor de la  Sport Mechanical Workshop, un partener care asamblează asemenea mijloace de deplasare pentru cei de la Decathlon, și care în prezent își desfășoară activitatea într-un spațiu închiriat din oraș.

Construcția noii fabrici a fost inițiată anul trecut. Conform celei mai recente planificări, fabrica de biciclete se va deschide în luna septembrie, informează bike-eu.com. După faza de pornire, noua facilitate a SMW va avea o producție anuală de 1,5 milioane de unități, incluzând atât biciclete obișnuite, cât și biciclete electronice.

Presa locală relatează că Atelierul mecanic pentru sport asamblează deja biciclete pentru lanțul francez de magazine de sport Decathlon într-un spațiu închiriat de 5.000 metri pătrați în Timișoara. Noua hală de producție construită în apropierea orașului se va întinde pe o suprafață de 23.000 metri pătrați.

La începutul anului 2016, când a pornit activitatea, Sport Mechanical Workshop asambla 300 de biciclete pe zi, în timp ce producția medie zilnică este acum de 3.500 de unități. În luna august 2019, fabrica a produs bicicleta cu numărul 1.000.000.

Fondată în 2016, compania denumită Sport Mechanical Workshop este deținută de investitorii italieni Francesco Russo și Vittorio Olagnero, precum și de partenerul lor român Laszlo Nyaradi. Valoarea investiției în noua facilitate era estimată la demarare la 30 de milioane de euro.

România este considerată o locație bună pentru producția de biciclete electrice și biciclete și, împreună cu Bulgaria, a fost desemnată drept una dintre cele mai favorabile zone  europene pentru realizarea de astfel de mijloace de locomoție. (sursa)

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.