Cea mai înaltă femeie din lume, cu o înălțime de 215,16 cm, a doborât alte trei recorduri mondiale

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În 2021, Rumeysa Gelgi, o tânără de 25 de ani din Turcia a fost declarată oficial cea mai înaltă persoană de sex feminin în viaţă. Acum, potrivit Guiness World Record, aceasta a doborât alte trei recorduri.

Conform ultimelor măsurători, tânăra are o înălțime de 215,16 cm. Însă înălțimea ei nu este singurul atribut pentru care a ajuns în cartea recordurilor. Rumeysa a mai doborât alte trei recorduri: pentru cel mai lung deget al unei femei în viață (11,2 cm), pentru cel mai lung spate al unei femei în viață (59,90 cm) și pentru cea mai mare mână a unei femei în viață (24,93 cm – mâna dreaptă, 24,26 cm – mâna stângă), potrivit dailystar.co.uk.

De-a lungul timpului, tânăra a fost victima bullying-ului, dar, spune ea, acest lucru nu a afectat-o, ci a făcut-o mai puternică. „Îmi place să fiu diferită față de restul. Am posibilitatea să ajung la locuri înalte și să mă uit la oameni de sus nu este un lucru rău!”, a spus ea. Odată cu malformația genetică și cu avantajele menționate de ea vin și dezavantaje, precum probleme de mobilitate, instabilitate când merge și dificultăți de înghițire și respirație. Pentru a face față acestor probleme, Rumeysa folosește permanent un scaun cu rotile, dar și un baston pentru distanțe scurte. Niciun membru al familiei nu s-a confruntat cu acest sindrom, toți având o înălțime medie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.