Ce trebuie să știi dacă vrei să devii graphic designer

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://www.freepik.com/premium-photo/woman-showing-her-colleague-something-screen_7249094.htm#page=1&query=graphic%20designer&position=6

Îți place să lucrezi în domeniul creației de imagini prelucrate cu ajutorul tehnologiei, așa că te îndrepți către o carieră de graphic designer. Te vei ocupa de conceperea și realizarea unei game diverse de materiale publicitare (cărți de vizită, afișe, flyere), de pregătirea materialelor pentru tipar, design de website-uri și bannere online, crearea de conținut multimedia sub formă de animaţii video și prezentări interactive. Vei construi împreună cu specialiștii în social media și copywriting identitatea unui brand: crearea unui logo folosind tehnicile potrivite din punct de vedere al transmiterii mesajului.

Ca să fii eficient și creativ în această profesie interesantă și dificilă deopotrivă, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a începe să lucrezi în cadrul unui proiect de graphic design:

Ce cunoștințe trebuie să ai ca graphic designer

Te vei ocupa de design grafic, așa că vei concepe și vei crea diferite tipuri de conținut vizual gândirea pentru a comunica eficient și convingător mesajele unui brand. Pentru acest lucru trebuie să faci research pe trenduri, fonturi, culori și imagini, așa că ai nevoie de un set complex de cunoștințe, din diverse domenii:

  • istoria artei  și stilurile moderne de design;
  • teoria culorilor și tehnici de compoziție;
  • fotografia digitală: de la captarea unei fotografii cu un aparat profesionist DSLR la prelucrarea ei în Photoshop;
  • programele software pentru editarea imaginilor digitale pe calculator (Adobe Photoshop) pentru animații, conținut web, obiecte 3D, materiale pentru tipar (Adobe Illustrator) și pentru machetare, design de pagini la publicații tipărite și media digitală (Adobe InDesign);
  • integrarea fișierelor Illustrator și Photoshop în InDesign;
  • lucrul cu documente de mari dimensiuni (script-uri, GREP, note);
  • UI / UX design – UX este acronimul pentru User Experience, iar UI este prescurtarea folosită pentru User Interface. Trebuie să înveți cum să abordezi designul de website-uri și aplicații din perspectiva unui potențial client, pentru a-i oferi o experiență cât mai bună.

Ce echipamente profesionale îți trebuie ca graphic designer

Vrei să performezi într-o profesie cu un înalt grad de tehnologizare, așa că trebuie să ai la dispoziție echipamente care să-ți asigure nivelul de calitate și acuratețe necesar pentru creații memorabile.

Alege cu grijă echipamentele IT, pentru că nu poți face performanță pe orice calculator pe care-l ai pe acasă. Achiziționează laptopuri pentru editarea grafică de la Nvidia Studio    ca să beneficiezi de portabilitate, performanță și de o baterie excelentă pentru remote. Completează dotările de la biroul tău cu multifuncțională, scanner, plotter, și tabletă grafică, pentru a acoperi toată gama de servicii profesionale în domeniul graficii pe calculator.

Optează pentru stații grafice dotate cu accesorii pentru grafică și proiectare, asigură-te că monitoarele sunt de un înalt nivel calitativ, ca să lucrezi cu imagini la o rezoluție foarte bună, iar culorile să fie cât mai fidel redate.

Ce metode de afirmare ai ca graphic designer

Ca să ieși din anonimat și să devii un profesionist cunoscut, creează-ți un portofoliu de design grafic cu toate proiectele tale și prezintă-l online, la întâlniri ale asociațiilor din domeniu și la evenimentele unde participă potențiali clienți.

Chiar dacă ai nevoie de bani, nu accepta orice proiect, pentru că este indicat să te asociezi doar cu acele branduri care au valori și principii compatibile cu ale tale. Creează-ți un stil propriu și fii autentic, pentru că identitatea ta artistică este unică, așa că pune-o în valoare fără compromisuri.

Începe cu rigoare și entuziasm drumul către performanța în graphic design, ca să obții rezultate remarcabile și să evoluezi într-o profesie dinamică și competitivă.

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.