Ce NU trebuie să faci atunci când montezi un gard electric

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Din lipsă de atenție, timp sau pur și simplu pentru că nu s-au informat corespunzător, unii oameni ajung să facă greșeli majore în montarea și întreținerea unui gard electric. De cele mai multe ori consecințele nu sunt foarte grave, însă pot deveni costisitoare. Se întâmplă chiar să se returneze un produs crezând că este defect, în realitate fiind vorba doar despre un montaj necorespunzător. Iată de ce trebuie să ții cont atunci când apelezi la un astfel de sistem.

Top cinci cele mai frecvente greșeli

Nu improvizați izolatori

Înainte de a vă apuca de măsurători și montare, asigurați-vă că aveți la dispoziția dumneavoastră tot ce vă trebuie. În cazul în care vă lipsesc unele elemente, evitați să le improvizați. Se întâmplă foarte des ca oamenii să uite să cumpere izolatori sau să nu cumpere suficienți. Din grabă și fără să știe care sunt consecințele, improvizează utilizând diverse bucăți de plastic, lemn, dopuri de la peturi, bucăți de peturi, ș.a. Astfel de improvizații duc la pierderea energiei de impuls, iar animalele reușesc să treacă de gard foarte ușor.

Evitați nodurile, folosiți conectori

O altă greșeală extrem de întâlnită la montarea unui gard electric pentru animale este prelungirea firelor prin noduri. Răsucirea firelor pe izolatori sau înnodare sunt strict interzise deoarece elasticitatea firului dispare și o posibilă reglare a tensiunii firului pe viitor devine imposibilă. Dacă aveți nevoie de o prelungire, atunci trebuie să folosiți conectori. Astfel de produse, dar și altele necesare, le puteți găsi pe Magnetcenter.ro. Nu uitați că firul gardului electric are puțini conductori metalici, astfel făcând improvizațiile nepotrivite.

Nu lăsa iarba să crească până la fire

Un alt aspect neglijat frecvent este îngrijirea spațiului în care este amplasat gardul electric. Dacă vă doriți să plătiți prețul corect la electricitate și să aveți un sistem perfect funcțional, atunci trebuie să tundeți iarba periodic. Plantele care ating firele conduc bine electricitatea, furând energie și formând un scurtcircuit care reduce semnificativ eficiența gardului.

Nu omiteți semnele cu „Atenție! Gard electric!”

Oamenii evită, de cele mai multe ori, să amplaseze semne care să atenționeze prezența unui gard electric. Din comoditate, sau pentru că pur și simplu consideră că prin zona împrejmuită nu trec multe persoane, semnele cu „Atenție! Gard Electric!” lipsesc cu desăvârșire. Cu toate că, teoretic, șocurile electrice nu sunt unele foarte puternice, o persoană cu probleme cardiace ar putea avea de suferit dacă se atinge de un asemenea gard. Prevenția este cea mai importantă.

Împământarea în locuri uscate trebuie evitată

Atunci când faceți planul gardului electric trebuie să aveți în vedere un loc umed în care să pune-ți împământarea. Dacă nu a plouat sau pământul este pietros, atunci turnați apă săptămânal peste sistemul de împământare. Câțiva litrii ar trebui să fie suficienți pentru a menține totul într-o stare perfectă de funcționare.

De menționat ar mai fi faptul că este strict interzisă utilizarea împământării de la rețeaua electrică. O astfel greșeală ar putea aduce defecțiuni iremediabile la aparatele conectate la rețea (PC, radio, TV, etc.)

Așadar, dacă sunteți hotărât să vă amplasați un gard electric pentru animale trebuie să vă informați foarte bine înainte, pentru a nu avea parte de neplăceri. Asigurați-vă că nu o să repetați aceste cinci greșeli des întâlnite și cu siguranță eficiența produsului va fi pe măsura așteptărilor.

Sursă foto: Shutterstock.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.