Ce n-a văzut Parisul! Taxiul zburător, pentru pasagerii din mediul urban

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Parizienii tocmai se pregătesc să vadă cea ce n-a văzut Parisul. Acolo, un taxi zburător va fi pus în funcţiune cel târziu în 2024, tocmai la timp pentru Jocurile Olimpice.

Taxiul zburător funcţionează doar pe electricitate şi cu zero emisii de dioxid de carbon. Prototipul a fost dezvăluit zilele trecute pe un aeroport de lângă Paris, de către o companie germană numită Volocopter. Numele în sine este un joc de cuvinte care s-ar traduce în limba română prin maşina-elicopter. Aparatul de zbor a fost creat pentru a transporta pasagerii în mediul urban. Norocoşii scapă de aşteptarea în trafic, iar ca bonus, taxiul zburător este şi prietenos cu mediul înconjurător. Şi vă explicăm de ce: este alimentat de nouă baterii şi se poate deplasa cu o viteză maximă de 110 kilometri pe oră. Are însă doar două locuri: unul al pilotului şi unul al pasagerului.

Oricum, să recunoaştem, pare rupt din filmele S.F., iar compania susţine că deţine primul taxi zburător comercial din lume. Aparatul este la nivel de testare, dar rezultatele sunt promiţătoare, aşa încât compania a pus deja biletele pentru primele o mie de zboruri la vânzare. Ajungem şi la preţ. Un singur transport de 15 minute costă 300 de euro. Practic, 20 de euro pe minutul de zbor. Doritorii mai au, însă, de aşteptat putin. Taxiul zburător va fi lansat în 2022, iar pentru pasageri se va ridica de la sol, un an mai târziu. Şi încă ceva: dacă totul merge conform planului, taxiurile zburătoare vor face demonstraţii şi la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.