Ce lapte dăm copilului nou-născut?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Destule mame, poate chiar și, pentru comoditate oferă bebelușului lapte praf obișnuit. Motivele pentru care fac asta? Pentru că este mai convenabil de achiziționat, mai ieftin și mai ușor de găsit la magazinul din cartier. Cu toate acestea, dacă nu este ales bine, acest aliment poate împiedica dezvoltarea normală a copiilor și, prin urmare, recomandarea este să se dea sugarilor formule de lapte praf potrivite pentru ei (ca vârstă, toleranță, stare de sănătate). Alege mai degrabă o formulă de lapte praf Humana la recomandarea medicului pediatru, dacă ești o mamă responsabilă. Mai ales că poți să achiziționezi acest tip de lapte simplu, dând comandă online pe site-ul elaptepraf.ro.

Care este diferența dintre laptele praf și laptele praf cu lapte praf?

Deși sunt similare, există mari diferențe între ele. Prin urmare, iată care sunt aceste distincții care pot fi utile atunci când vei ca să alegi un lapte praf de calitate, potrivit pentru bebelușul tău.

Laptele  praf normal

Este de obicei vorba de un tip de lapte deshidratat de vacă. După cum se vede, este doar un lapte de vacă, dar care a fost prelucrat prin metoda de uscare. Această metodă este folosită pentru că deshidratează lichidul, dar se pierde astfel și o mare parte dintre nutrienți.

Laptele praf obișnuit nu hrănește complet bebelușul și, prin urmare, mama ar trebui să-i îmbogățească cu alimente variate și bogate. Acest lucru este însă imposibil la sugarii foarte mici.

Formulele de lapte praf

Aceste compoziții de lapte praf special sunt astfel create încât seamănă cel mai mult cu laptele matern. Tocmai din acest motiv el este, mult diferit de laptele de vacă și are o bogăție de nutrienți din compoziția sa, precum ar fi: minerale, grăsimi, proteine.

Scopul pe care îl are o rețetă specială de lapte praf pentru sugari este de a completa sau să înlocui 100% alăptarea la sân, atunci când mama nu are suficient lapte matern pentru a-și hrăni copilul sau când nu (mai) vrea ca să alăpteze din diferite motive, mai mult sau mai puțin obiective.

Conform specialiștilor în nutriția copiilor mici, formulele de lapte praf potrivite trebuie ca să fie utilizate până la vârsta de 12 luni a acestora. Mai exact, un copil are nevoie în primul lui an de viață de minim 2 tipuri de lapte praf pentru bebeluși.

Doar așa există garanția că se oferă toți nutrienții de care are nevoie copilul care din diferite cauze nu se poate bucura de laptele matern și, prin urmare, este cel mai potrivit!

Acum, că ai descoperit diferența dintre laptele praf obișnuit (pentru preparat ciocolată, înghețată de către gospodine) și formulele de lapte praf destinate alimentației unui copil nou-născut, iată și principalele categorii de lapte pentru copii ce se pot comanda inclusiv online.

Tipuri de lapte praf pentru sugari

Practic în comerț (în farmacii mai ales), vei găsi două tipuri de lapte praf pentru bebeluși, dintre care poți alege.

Ele sunt împărțite în două perioade de vârstă, deoarece sunt concepute în funcție de nevoile prin care trece copilul în fiecare fază de dezvoltare a sa:

– ​​formula de lapte praf tip 1: pentru copii între 0 și 6 luni;

– formula de lapte praf tip 2: pentru copii între 6 și 12 luni.

Vorbește cu medicul pediatru ce se ocupă de copilul tău și în funcție de recomandările lui comandă de la elaptepraf.ro cel mai bun produs. Mai ales că îl poți lua de aici și la un preț mult mai convenabil decât în multe farmacii fizice!

Despre admin 6624 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.