Cât de mare este imperiul lui Soros și ce sume uriașe a direcționat politicienilor de stânga. E mai ușor să faci o listă cu cine NU a fost finanțat de Soros

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Noile dezvăluiri arată că imperiul non-profit al lui George Soros a direcționat aproape 21 de miliarde de dolari din 2000 încoace, ceea ce îl face probabil cel mai mare „bancomat” pentru politicenii de stânga din lume, scrie Capital Research.

Rețeaua Soros (sau Rețeaua Societății Deschise) este formată dintr-o mână de fundații și grupuri de lobby finanțate de miliardarul de origine maghiară. Acesta nu a făcut un secret din obiectivul său de a-și folosi averea enormă – câștigată pe piețele capitaliste – pentru a reorganiza țara după propria imagine.

În practică, acest lucru implică direcționarea de subvenții cu șase și șapte cifre către activiști profesioniști care promovează politici și aleg democrați în numele „carității”.

În centrul rețelei Soros se află Fundațiile pentru o Societate Deschisă (OSF) și sora sa, Fundația pentru Promovarea Societății Deschise (FPOS).

Nu este clar de ce Soros menține două fundații separate, mai ales având în vedere cât de costisitoare este administrarea lor în conformitate cu reglementările stricte ale IRS. OSF a investit în tânărul FPOS 1 milion de dolari în 2008, iar de atunci FPOS a devenit un „mastodont” de 2 miliarde de dolari (începând cu 2021), comparativ cu veniturile de 988 de milioane de dolari ale OSF în acel an.

Împreună, fundațiile lui Soros au canalizat o sumă uriașă de 2,7 miliarde de dolari în organizații non-profit (în mare parte de stânga) numai în 2021, 90% din această sumă provenind de la FPOS.

În plus, aproape 577 de milioane de dolari în granturi au fost plătite de Open Society Policy Center și principalul grup de lobby al lui Soros, Fund for Policy Reform.

Știm destul de multe despre Open Society Policy Center, care este condus de fostul reprezentant al SUA Tom Perriello  și care a fost al doilea cel mai mare cheltuitor de lobby la nivel federal în 2019, cu 48,5 milioane de dolari.

Se știe mai puțin despre Fund for Policy Reform (FPR), care își împarte numele cu un alt ONG finanțat de Soros, Fund for Policy Reform, Inc. FPR, Inc. a fost creat în 2009, în timp ce FPR a fost fondat în 2015. Ambele organizații nonprofit funcționează de la sediul din New York al rețelei Soros.

Se pare că FPR are un singur rol: canalizarea banilor către FPR, Inc. cu ajutorul personalului de la Open Society Foundations. Și a mutat cel puțin 1,5 miliarde de dolari din 2015 – majoritatea sau toți acești bani prin vânzarea de acțiuni în filiala din Insulele Cayman a fondului de acoperire Quantum Endowment al lui Soros, donate probabil de Soros însuși la crearea grupului în urmă cu șapte ani.

Subvențiile de la FPR, Inc. formează la rândul lor bugetul pentru Open Society Policy Center, care în 2021 a fost de 196 de milioane de dolari.

FPR, Inc. acordă, de asemenea, sute de milioane de dolari anual unor grupuri de peste hotare – 627 de milioane de dolari numai în 2019 – ale căror nume nu sunt raportate în declarațiile IRS.

Lista grupurilor de activiști finanțate de Soros este atât de mare încât ar fi mai ușor de spus care grupuri nu sunt finanțate de miliardarul newyorkez.

Cu toate acestea, am înregistrat principalii beneficiari în 2021.

Rețeaua Soros a donat aproape 36 de milioane de dolari organizațiilor nonprofit cu „bani negri” ale Arabella Advisors „pentru a sprijini susținerea politicilor privind schimbările structurale” în timpul primului an de mandat al lui Biden, „drepturile de vot și reforma instanțelor”, „reforma democrației”, redistribuirea circumscripțiilor, politica de imigrație și „litigii pentru a preveni privarea de dreptul de vot și suprimarea votanților”.

De asemenea, organizația de la Arabella, Demand Justice, a primit 4,5 milioane de dolari de la Soros – în mod șocant, pentru a „sprijini promovarea politicilor privind reforma instanțelor”.

Vorbind de „bani negri”, Soros a dat 22 de milioane de dolari pentru Tides Advocacy, unul dintre cele mai importante incubatoare de noi grupuri politice de stânga.Unul dintre granturi a fost destinat în mod special Proiectului de justiție electorală, mașina de participare la vot a Black Lives Matter.

Rețeaua a dat 20 de milioane de dolari pentru Way to Win Action Fund, un centru de strategie pentru alegerea democraților care a cheltuit 400.000 de dolari în cheltuieli independente pentru a schimba locurile albastre din Senatul Georgiei în alegerile speciale din ianuarie 2021.

Pe radarul rețelei s-a aflat, de asemenea, Voter Registration Project, care a primit 4,5 milioane de dolari pentru a identifica și înregistra votanții democrați potențiali înainte de alegerile parțiale din 2022. Grupul de participare la vot al lui Stacey Abrams, Fair Fight Action, a primit alte 2 milioane de dolari de la Soros pentru susținerea „drepturilor de vot și a administrării alegerilor”.

Dar acestea pălesc pe lângă uluitoarea sumă de 30 de milioane de dolari pe care grupurile lui Soros au plătit-o către America Votes în 2021, autointitulat „centrul de coordonare al comunității progresiste”.

America Votes este, fără îndoială, cea mai mare rotiță din mașinăria de înregistrare a alegătorilor de stânga, care stimulează participarea democrată în statele de pe terenul de luptă, în timp ce subminează legile privind integritatea alegerilor cu ajutorul donatorilor săi secreți.

NEO Philanthropy a primit 21 de milioane de dolari de la rețeaua Soros pentru a sprijini drepturile și împuternicirea latino-americanilor, pentru a schimba politica în Carolina de Nord, pentru a înregistra alegători și pentru a finanța eforturile de a ieși la vot în rândul „alegătorilor lipsiți istoric de drepturi” (a se citi: probabil democrați) și pentru a impulsiona Mișcarea pentru viețile negrilor.

Totodată, 2,5 milioane de dolari care au ajuns la Courier Newsroom, un proiect media partizan care se pretinde a fi un site independent de știri de stat. De fapt, Courier este deținut de ACRONYM, o platformă de servicii non-profit pentru stimularea participării democraților și a publicității de campanie.

Rețeaua Soros a direcționat 17,5 milioane de dolari către Color of Change și către sora sa de lobby, ambele create de fostul „țar al locurilor de muncă verzi” al administrației Obama, Van Jones, pentru a continua agenda lui Obama – impunând un sistem de sănătate administrat de guvern, promovând un New Deal verde și reducând la tăcere discursul conservator.

Borealis Philanthropy, un partener al organizației Black Lives Matter cunoscut pentru că a generat noi grupuri activiste, a primit 21 de milioane de dolari de la rețeaua Soros în 2021. Borealis este specializată în politici identitare – LGBTQ, transsexuali și grupuri de agitație radicale BIPOC (negri, indigeni, oameni de culoare). Printre beneficiarii granturilor sale se numără grupul radical Assata’s Daughters, numit după comunista americană și criminala condamnată Assata Shakur, care trăiește în prezent în Cuba, dincolo de raza de acțiune a sistemului judiciar american.

Desigur, acesta este doar vârful icebergului pentru imperiul global non-profit al lui George Soros și probabil doar o fracțiune din ceea ce a cheltuit în alegerile de la mijlocul mandatului din 2022.

Wall Street Journal a raportat în noiembrie că Soros a donat 128 de milioane de dolari comitetelor democrate, ceea ce îl face cel mai mare donator în alegerile de la mijlocul mandatului.

Acest lucru s-a adăugat unei contribuții de 50 de milioane de dolari la Democracy PAC al său în decembrie 2022, care redirecționează fonduri către alte super PAC-uri democrate.

Aceasta este cu siguranță moștenirea lui George Soros. Dar câți ani mai are miliardarul de 92 de ani (și banii săi)?

Cătălin Vușcan / activenews

Despre admin 6622 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.