„Cartea pe pătură” la Școala Gimnazială Nr.2

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Din anul 1967, Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret este celebrată în toată lumea pe data de 2 aprilie, ziua de naştere a unuia dintre cei mai îndrăgiți autori de basme, Hans Christian Andersen.

Această zi este prilejul ideal pentru promovarea literaturii pentru copii şi pentru stimularea dorinţei de lectură a celor mai mici cititori. Anul acesta se împlinesc 214 ani de la naşterea fostului scriitor şi poet danez, celebru pentru basmele sale. Născut la 2 aprilie 1805, la Odense, acesta a încântat generaţii de copii cu povestiri precum „Hainele împăratului”, „Fetiţa cu chibrituri”, „Răţuşca cea urâtă”, „Micuţa sirenă”, „Crăiasa Zăpezilor” şi multe altele.

Sărbătoarea este un prilej pentru a-i captiva pe cei mici, mai întâi să asculte, iar mai apoi să citească poveşti. În toată lumea, sunt organizate lecturi publice și sunt puse în scenă povești și basme.

Ca și în anii anteriori, Școala Gimnazială Nr. 2 Lugoj dă startul unor activități de încurajare a lecturii în rândul celor mai tineri cititori: „Liniște, copiii citesc!”

,,Cartea pe pătură” a fost o acțiune dedicată acestei sărbători importante. Activitatea s-a desfășurat în parcul din Micro V. Elevii ciclului primar s-au așezat pe pătură, și-au prezentat cărțile preferate, au făcut schimb de cărți și au lecturat povestea cea mai dragă și curiozități din natură, sub cerul senin și razele soarelui de început de aprilie.

Tilore KORTNER

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.