Care sunt smartphone-urile care cauzează cancer și emit cele mai multe radiații

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

După ce mai multe organizații au avertizat că utilizarea telefoanelor mobile poate cauza cancer și a sfătuit utilizatorii să limiteze timpul de folosire a acestora au apărut diverse studii referitoare la gradul de pericol pe care telefoanele mobile îl au pentru sănătate.

Radiațiile de la telefoane se măsoară luând în calcul rata specifică de absorbție (SAR). Există diferite praguri peste care producătorii nu au voie să treacă. În Statele Unite, SAR trebuie să fie sub 1,6 wați pe kilogram, dar în Europa limita este de 2 wați pe kilogram.

German Federal Office for Radiation Protection a publicat un top al celor mai periculoase telefoane din acest punct de vedere.

Xiaomi Mi A1 și OnePlus 5T, telefoane produse în China, sunt cele mai periculoase. Urmează Huawei Mate 9, tot chinezesc. Nokia Lumia 630 se află pe locul 4.

Locurile 5, 6, 7 și 8 sunt ocupate de modele Huawei (P9 Plus, GX8, P9 și Nova Plus. OnePlus 5 ocupă locul 9, iar pe 10 se află un alt model Huawei, P9 lite.

iPhone 7 ocupă poziția 11, iar Sony Xperia XZ1 Compact e pe 12. Apple mai trimite un model în top, iPhone 8 pe locul 13.

ZTE Axon 7 mini, Blackerry DTEK60 și iPhone 7 Plus ocupă ultimele 3 locuri.

AL PRESS

Despre admin 6533 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.