Care este diferenţa între un implant dentar ieftin şi un implant de calitate?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Când vine vorba de înlocuirea unui dinte pierdut cu un implant dentar, principalul aspect pe care tind să îl analizeze cei mai mulți dintre pacienţii români este legat de preţ. Numeroși oameni, din dorinţa de a plăti cât mai puțin, aleg soluții ieftine, care se dovedesc a fi mai puțin eficiente. Pentru a evita astfel situaţii, ce ulterior vor genera costuri suplimentare şi chiar probleme de sănătate orală, ne-am propus să vedem care este diferenţa dintre implanturile dentare.

Implanturi dentare ieftine 

Implanturile dentare foarte ieftine pot fi alegeri neinspirate. Pot fi realizate din materiale slabe ce se deteriorează mai repede față de cele produse de brandurile cu reputație în domeniu. Materiale utilizate în realizarea implantului şi a coroanei dentare sunt elementele care generează costul final al procedurii. Cele de import, provenite din țările asiatice sunt, cu siguranță, mai ieftine, însă nu întotdeauna şi cele mai eficiente soluții. Este important ca înainte de alegerea variantei optime, pacientul să se intereseze de tipul materialului utilizat pentru realizarea şurubului, bontului şi a coroanei și totodată să verifice țara de proveniență a acestora.

Implanturi dentare clasice

Implanturile dentare clasice, au în general șurubul realizat din titan sau zirconiu, materiale biocompatibile cu grad ridicat de rezistență la uzură. Produsele implantologice realizate de companiile consacrate nu sunt cele mai ieftine, iar costurile unei intervenții nu se rezumă la acestea. Un implant dentar realizat din unul dintre aceste materiale este garantat să dureze şi să fie exploatat pentru  30-40 de ani, deci reprezintă o investiție de durată. Cele mai des utilizate implanturi sunt cele realizate de producători consacrați din Germania, Suedia, Belgia, Danemarca, companii cu o vastă experienţă în implantologie, care investesc constant în dezvoltarea de tehnologii noi cât mai durabile şi mai prietenoase.

Implanturi dentare Straumann

Implanturile Straumann se evidenţiază prin durabilitate, rezistență şi invazivitate redusă. Acestea sunt realizate din titan de grad 4 și roxolid, un material special ce permite inserarea rădăcinii artificiale producând efecte minime ţesuturilor înconjurătoare. O caracteristică a unui implant straumann este dimensiunea redusă, ce face ca integrarea şi recuperarea să se realizeze mai facil. Dealtfel, acest tip de implant este mai versatil faţă de alte variante fiind soluţie de tratament pentru pacienţii ce suferă din pricina resorbției osului mandibular.

Înainte de a selecta varianta de implant dentar optimă este indicat să vă consultați cu medicul dvs. iar acesta vă va furniza toate detaliile legate de caracteristicile fiecărui tip de implant, avantajele, dezavantajele şi efectele benefice ale intervenţiei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.