„Caravana Educației în județul Timiș” a ajuns la Școala Gimnazială Nr. 2 Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O nouă și interesantă activitate a Proiectului Național „Născut pentru sport!” s-a derulat vineri, 9 octombrie 2020, la Școala Gimnazială Nr. 2 Lugoj. Activitatea, denumită  „Caravana Educației în județul Timiș”, a fost coordonată de d-na Beatrice Mercado, președinta Asociației „Junior Sport” și d-na Elena Bratu, profesor de Educație fizică și sport la Școala Gimnazială Nr. 2 Lugoj.

Elevii școlii noastre s-au întâlnit cu mari campioni, antrenori, directori, președinți de cluburi timișeni – o parte dintre aceștia foști sau actuali elevi ai școlii:

– dna Nicoleta Mariana Husar, antrenoare de tenis de masă ce deține 4 titluri naționale cu clubul ACS Dumbrăvița;

dl Marius Maier, director la CSM Lugoj;

dna Diana Balintoni, căpitanul echipei naționale de volei feminin seniori, absolventă a acestei școli;

dl Adrian Meleancă, antrenor la Centrul Olimpic de Gimnastică pentru Juniori de la Reșița, fost elev al școlii, antrenor care a descoperit, la Lugoj, mulți copii talentați și le-a condus destinele spre performanță în gimnastică;

Norbi Marcu, fost elev al școlii noastre, un sportiv pe care echipa „Născut pentru Sport”, pentru meritele sale deosebite obținute în gimnastică, l-a premiat cu Trofeul de Cristal, la Gala de premiere „Excelența bănățeană”, eveniment ce a avut loc anul trecut;

Kiss Zeno, elev al școlii, un micuț gimnast pregătit, de asemenea, de antrenorul Adrian Meleancă; el este și câștigătorul campaniei „Școală și sport? Da, se poate!”, campanie pe care echipa „Născut pentru Sport” a desfășurat-o anul trecut;

Daniel Burcea (elev al școlii, în clasa a VII-a) și Mihai Gherman (viitor elev al școlii, din sem. al II-lea), doi elevi sportivi pe care d-na Husar Nicoleta îi antrenează și care au câștigat numeroase premii la tenis de masă;

Jessica Polk de la ACS Probaschet, antrenată de d-na prof. Elena Bratu, baschetbalistă de renume în orașul de pe Timiș, cu foarte multe premii câștigate la concursuri zonale, naționale și internaționale.

În cadrul acestei acțiuni, echipa „Născut pentru Sport” a oferit lui Norbert Marcu o Diplomă de Excelență și titlul de „Ambasador Născut pentru Sport!” În continuare, în vederea promovării sportului în rândul copiilor, asociația a distribuit gratuit, tuturor elevilor școlii, revista „Născut pentru Sport Timiș”. Astfel, școala noastră a urmat altor școli timișene incluse în proiect, de a fi gazdă pentru personalitățile sportului timișean.

Revista „Născut pentru Sport Timiș” a fost lansată în 10 septembrie 2020, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, unde au fost prezenți zeci de sportivi (legende ale sportului – seniori și juniori), antrenori, președinți de cluburi sportive, dar și reprezentanții partenerilor, susținătorilor și sponsorilor Proiectului „Caravana Educației în Județul Timiș”. Au fost distribuite, gratuit, în numeroase școli și cluburi sportive din județul Timiș, un număr de 11 000 de exemplare din această revistă, majoritatea exemplarelor purtând și autografele marilor valori ale sportului timișean.

Revista a fost realizată cu suportul Consiliului Județean Timiș și a altor sponsori.

La organizarea „Caravanei Educației în Județul Timiș” au mai contribuit Ama Events – PR & Marketing, Ministerul Educației Naționale – partener oficial național, Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Direcția pentru Tineret și Sport a județului Timiș – parteneri oficiali locali, AGERPRES România, TVR Timișoara și Radio Timişoara – parteneri media.

                                                                        Tilore KORTNER

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.