Capitala jazz-ului mondial: Bucharest International Jazz Competition 2022

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Pe 1 iulie se da startul unei noi editii a Bucharest International Jazz Competition, eveniment care aduce jazz de calitate de pe cele mai cunoscute piete muzicale ale lumii. In 2022 vor sustine concerte 24 de trupe din 23 de tari: Africa de Sud, Australia, Belgia, China, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Indonesia, Iran, Israel, Italia, Marea Britanie, Nigeria, Olanda, Polonia, Romania, Rusia, Statele Unite ale Americii, Tara Galilor, Tunisia, Turcia si Ucraina.

E o reconfirmare a pozitionarii concursului de catre BBC in top 3 mondial.

Pentru 9 zile Bucurestiul devine Capitala jazz-ului mondial, evenimentul fiind o platforma internationala de intalniri, dialog, schimburi muzicale si creatie intre jazzisti cu backgrounduri culturale diferite. Se descopera si se integreaza viziuni noi, au loc sinergii creatoare, se pun bazele unor viitoare colaborari, totul in numele muzicii, al unitatii in diversitate si al prieteniei.

BIJC  a depasit de multa vreme granitele unui concurs, azi evenimentul integrand concerte de jazz, concurs, sesiuni de jam session, ateliere de jazz. Bucharest International Jazz Competition este un proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. 

Luigi Gageos, directorul concursului declara:

„Acum 16 ani lua nastere primul concurs international de jazz din Romania dedicat muzicienilor profesionisti. Era o idee indrazneata, pornita la initiativa unui art manager cu formare in muzica clasica, dar care credea cu tarie in necesitatea si importanta existentei unui eveniment de acest gen si in Romania.

Ne-a surprins cat de bine a fost primit evenimentul pe piata muzicala autohtona, iar numarul participantilor ne-a depasit asteptarile: 30 de trupe din 25 de tari. Lucrurile au continuat intr-un trend ascendent astfel incat azi suntem bucurosi sa oferim un eveniment complex.

Atmosfera din timpul festivalului de jazz este seducatoare. Odata ce ai participat la un concert marca Bucharest International Jazz Competition vei reveni in fiecare an, tanjind dupa acel „je ne sais quoi” pe care doar un concert de jazz adevarat ti-l poate da.”

La inceputul lunii iulie publicul bucurestean este invitat sa se bucure de seri fierbinti de vara pe acorduri de jazz.

www.bucharestjazz.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.