Candele aprinse în memoria victimelor de la Caracal

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Lugojenii nu au rămas insensibili la drama celor două fete din Caracal, Alexandra și Luiza, despre care se presupune că au fost omorâte cu bestialitate de Gheorghe Dincă. La inițiativa actriței Maria Rogobete, câțiva lugojeni s-au reunit miercuri, 31 iulie, în fața Teatrului Municipal, pentru a aprinde o candelă și a pune o floare în memoria celor două fete.

„Suntem foarte revoltați, pentru că se întâmplă ceva groaznic. Două fete despre care nici acum nu se știe dacă sunt moarte sau vii. Bine ar fi să fie vii. Noi am pus o lumânare pentru ele, dar sperăm să fie vii și să le găsească poliția până la urmă. Dar felul în care s-a vorbit cu fata aceasta la 112… cum poți tu, autoritate, care trebuie să ai grijă de românul care crede în tine, să vorbești în halul ăsta, să o iei la mișto, să nu faci ceva ca să o salvezi, cînd știi că a fost violată și că va fi ucisă dacă nu o găsești”,

a declarat Maria Rogobete, organizator. Și alți lugojeni au venit să aprindă o candelă în memoria celor două fete.

Unii dintre ei, părinți de fete, au fost speriați că în orice moment copilul lor ar putea să fie victimă a lipsei de implicare a reprezentanților statului.

„Am și eu doi copii și nu m-am gândit niciodată că un asemenea lucru ar putea să aibă o consecință atât de tragică. Nu am crezut niciodată că sunând la 112 vom fi tratați într-o manieră lejeră, nu vreau să fac mai multe acuzații că nu sunt în măsură. Sunt doar foarte revoltată și nu înțeleg de ce, în anumite meserii, oamenii care merg acolo să se angajeze nu iau în considerare dacă fac asta din devotament, din pasiune, sau o fac pentru alte motive. În orice caz, frustrarea pe care o simt și durerea sunt fără cuvinte”,

a declarat una dintre participante. Deși în jurul orei 18, când lugojenii au reușit să se adune în fața Teatrului, a început ploaia, aceasta nu a reușit să strice momentul organizat în memoria celor două victime de la Caracal.

Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.