Când se recomandă îndepărtarea alunițelor? Care este cea mai rapidă modalitate de eliminare a acestora?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Alunițele sunt formațiuni de celule care apar în general înainte de 20 de ani și au de obicei culoarea maro, roz sau neagră. Majoritatea alunițelor sunt benigne, ceea ce înseamnă că nu sunt canceroase, dar dacă își schimbă dimensiunea, culoarea sau forma trebuie mers imediat la medicul specialist, care în funcție de situație va putea recomanda îndepărtarea acestora. Se mai poate solicita îndepărtarea alunițelor din motive cosmetice sau dacă produc disconfort în realizarea activităților cotidiene.

Când se recomandă să ne îndepărtăm alunițele?

În general, există trei situații în care îndepărtarea alunițelor este recomandată. Cel mai adesea alunițele trebuie eliminate când un specialist confirmă că acestea sunt canceroase și reprezintă un pericol pentru sănătate.

Un alt motiv de a scoate alunițele este acela că ele provoacă disconfort în realizarea unor operațiuni de rutină:  îmbrăcarea hainelor, purtarea bijuteriilor, pieptănarea părului ori, în cazul bărbaților, în realizarea procesului de bărbierire. Al treilea motiv este strict estetic și ține de dorința de a arăta mai bine prin eliminarea unei alunițe care este într-o zonă vizibilă cum ar fi zona feței.

Ce tipuri de tehnici pentru îndepărtarea alunițelor există?

Deși majoritatea alunițelor sunt inofensive, uneori ele își pot schimba forma sau dimensiunea, iar la recomandarea medicului trebuie îndepărtate. Nu trebuie niciodată să încerci să le îndepărtezi acasă pentru că te poți răni, se pot infecta sau chiar se pot dezvolta anormal. Dacă medicul decide că trebuie să apelezi la un tratament de scoatere alunite, poți alege metoda chirurgicală care este invazivă sau poți să apelezi la un tratament de indepartare alunite laser care are numeroase avantaje, principalul fiind acela că este o procedură neinvazivă.

Îndepărtarea alunițelor cu laserul sau prin varianta chirurgicală?

Atunci când îți dorești îndepărtarea unei alunițe fie ea prin metoda chirurgicală sau cu laser trebuie să discuți mai întâi cu un specialist. Principalul avantaj al unei proceduri de eliminare alunite laser este faptul că aceasta nu lasă cicatrici față de metoda chirurgicală care poate lăsa câteva semne. Un alt avantaj al laserului este faptul că timpul de îndepărtare este scurt și se pot elimina mai multe alunițe la o singură intervenție, față de metoda chirurgicală care presupune mai mult timp.

Îndepărtarea alunițelor a devenit un tratament simplu la care se poate apela cu încredere oricând. Datorită tehnologiei cu laser care presupune o eliminare rapidă și fără semne a alunițelor incomode acest tratament nu mai este unul doar de necesitate, ci și unul cosmetic.

Despre admin 6584 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.