Campionii de la Brediceanu, după Olimpiada Balcanică de Matematică

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Puţinii călători aflaţi în Gara Lugoj duminică dimineaţa, înainte de ora 6:00, au fost surprinşi să întâlnească un grup de tineri veseli şi entuziaşti, înarmaţi cu un buchet de flori şi mai multe vuvuzele şi însoţiţi de câţiva adulţi. Nu păreau pregătiţi de plecare, mai degrabă aşteptau pe cineva.

Misterul s-a elucidat când, cu o întârziere de vreo 15 minute, s-a anunţat sosirea în gară a trenului InterRegio dinspre Bucureşti, care aducea cu el pe un coleg de-al lor. Ca prin minune, difuzoarele au înlocuit clasicul „Glasul roţilor de tren” cu mai energicul „We are the champions”, în timp ce dintr-un vagon cobora Sergiu Novac, elev al Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu”, care se întorcea de la Olimpiada Balcanică de Matematică, desfăşurată la Belgrad.

Medalia de argint pe care Sergiu a obţinut-o la această prestigioasă competiţie a contribuit la situarea echipei României pe primul loc în clasamentul neoficial pe medalii, dintre toate cele 17 naţiuni participante.

Colegii lui Sergiu, profesorii şi părinţii care şi-au întrerupt somnul de duminică dimineaţa ca să îl întâmpine la gară au dorit să îşi manifeste astfel aprecierea pentru performanţa realizată şi mândria că acest tânăr valoros, dedicat, ambiţios şi modest e „unul de-al lor”.

Aprecierile nu au încetat să curgă şi pe reţelele de socializare, unde echipa participantă la eveniment a distribuit un video ce surprinde momentele emotionante ale întâlnirii:

https://www.facebook.com/ankalore/videos/2414172765274929/UzpfSTEwMDAwMDI0MDg4MzY0OToyMTc1NTY2NjI5MTI4MDEy/

Succesul lui Sergiu nu este întâmplător şi nici neaşteptat. El încununează ani de muncă, de pregătire temeinică, atât individuală cât şi în cadrul centrelor de excelenţă locale, judeţene sau naţionale, participări la concursuri de matematică, fizică şi informatică, parcurgerea unei programe specifice competiţiilor naţionale şi internaţionale şi multe ore petrecute zilnic în compania „reginei ştiinţelor”.

Performanţele sale au devenit tot mai înalte, pe măsură ce concursurile la care participă au o anvergură tot mai largă. Toate acestea nu i-au afectat însă caracterul, Sergiu rămânând acelaşi tânăr modest, prietenos, colegial, cu un fin simţ al umorului şi o atitudine pozitivă în orice situaţie.

Îl felicităm din toată inima pe campionul de la „Brediceanu” şi îi dorim mult succes în provocările ce vor urma!

AL PRESS

Despre admin 6623 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.