Campania FACIAS „De partea cetățeanului” a demarat în forță. Scrie-ne despre problema ta!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a inițiat o importantă campanie de informare și conștientizare a drepturilor cetățenilor români. Intitulată „De partea cetățeanului”, campania FACIAS își dorește vină în ajutorul celor care se lovesc de situații inacceptabile care sunt produse pe fondul neglijenței, rea-voinței sau incompetenței autorităților statului.

FACIAS invită pe orice cetățean care observă o neregulă ce afectează comunitatea să ne scrie pe adresa de email edreptulmeu@facias.ro. Specialiștii FACIAS vor prelua cazul și vor încerca să rezolve problema pe cale amiabilă prin plângere către autoritatea publică implicată sau pe calea instanței.
Inițiativa acestei campanii a pornit de la faptul că statul are instrumente și puterea să oblige cetățeanul să își respecte obligațiile, dar cetățeanul nu are nicio putere atunci când statul nu își respectă obligațiile față de el sau nu îi respectă drepturile.

Din acest motiv, FACIAS este „puterea cetățeanului” în relație cu situațiile în care statul nu își face treaba pentru care este plătit. Votul o dată la patru ani nu este suficient pentru a ține în frâu tendința unor autorități de a comite abuzuri, așa că FACIAS vine în sprijinul cetățeanului.

Biroul de Presă FACIAS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.