Cămara cu Gust, locul de întâlnire a mirodeniilor, produselor bio, naturiste cu exigenţele consumatorului cu gust rafinat

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Există în Bucureşti nişte străzi, Lipscani, Blănari, Şelari, care încă mai păstrează „izul” unui burg, pe care timpul parcă le-a cruţat, le-a uitat, sau le-a ocolit intenţionat, străzi pline de prăvălioare (dughene) cu mărfuri dintre cele mai diverse.

Asemeni Bucureştiului, Lugojul are şi el – bineînţeles păstrând proporţiile – nişte străduţe care se numesc A.C. Popovici, Someşului, sau mai ştiu eu cum. Prăvălioarele au apărut ca ciupercile după ploaie.

Dacă dimineaţa vezi că într-un anumit spaţiu funcţionează o măcelărie, la prânz e un aprozar, seara, un “second hand” cu hăinuţe, pentru ca mâine să vezi că e o langoşerie, sau vreun birtuleţ.

Ce să-i faci? Aşa-i dinamica dezvoltării, atunci când economia duduie precum o… kuktă! Totuşi, mai există şi nişte mici excepţii. Una din ele o reprezintă Cămara cu Gust, situată pe str. Someşului nr. 26, unde din noiembrie, anul trecut, a apărut această nouă prăvălioară (înaintea ei funcţiona un magazinaş de haine).

Ce inspirată denumire! De fapt asta este în realitate. O “cămară” cu bunătăţi! Şi nu numai că ea a apărut. Este important ci şi faptul că se menţine. Peste puţin timp va împlinit un an de la momentul când a deschis o poartă spre gustul rafinat al lugojeanului care se respectă.

Vineri, 26 octombrie 2018, la Cămara cu Gust, situată pe str. Someşului nr. 26, a avut loc o degustare de delicateţuri. Cei care au trecut pragul „cămării” (printre ei numărâdu-se şi subsemnatul) nu au avut ce regreta. Papilele gustative au avut o adevărată zi de sărbătoare, delectându-se cu preparate deosebite. Felul de bază a fost compus din tartine cu ratatouille în care s-a pus caju şi curry, pâine cu cereale „unsă” cu un pui marocan cu curmale, caise, five spices, tandoori, lemon şi peper, iar la desert plăcinte din dovleac şi seminţe de dovleac, mere cu merişoare şi ceva inedit pregătit  din sfeclă şi smochine. Bineînţeles că toate condimentele au fost „găsite” pe rafturile bogate şi frumos aranjate din Cămara cu Gust, rafturi pe care mai puteai întâlni mirodenii, nuci, semințe, fructe uscate, condimente, uleiuri, dulciuri vrac, produse vegetariene, siropuri şi sucuri naturale.

Iată ce ne-a declarat patroana acestei „cămări” desprinsă parcă dintr-o poveste: „Mă numesc Ramona Costea, sunt proprietara acestui magazin (din noiembrie, anul trecut) şi mă străduiesc să aduc clientului produse cât mai diverse şi cât mai sănătoase, pe care le procur de la cei mai mari furnizori din ţară: SanoVita, Sorina Condimente, Apiland, ALCO (cea mai mare furnizoare de uleiuri presate la rece) şi altele. Magazinul este deschis de luni până vineri între orele   9-17, sâmbăta de la 9 la 13. O dată la două, trei luni, organizăm degustări de preparate şi aştepăm cu mare drag clienţii noştri, sau pe cei viitori, pentru a cunoaşte şi a se familiariza cu produsele noastre.”

Ramona Costea, prin tot ceea ce a făcut din acest magazin, a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că “Omul sfiţeşte locul!Nu pot să închei decât cu un îndemn pentru concitadinii noştri: Lugojeni, ori de câte ori aveţi drum în piaţă, nu ezitaţi să treceţi pragul acestui mic dar cochet magazin! Pentru că nici nu ştiți ce pierdeţi! Faceţi-o, şi vă veţi convinge!

     Mircea ANGHEL

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.