Călătorii cu trenul sunt avertizați despre pericolul hoților

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În ultimele zile, polițiștii au desfășurat o campanie de informare prin gările din județ, în scopul prevenire infracțiunilor de furt și tâlhărie asurpa pasagerilor care călătoresc cu trenul. În acest sens, s-au împărțit materiale informative.

Cei care folosesc transportul feroviar au fost sfătuiți, în primul rând, să evite să fie înconjurate de persoane dubioase și să își schimbe locul în caz că au suspiciuni. Foarte important este ca bagajele să nu fie lăsate nesupravegheate, și nici să nu aibă nimeni încredere în cei care se oferă să ajute călătorii cu transportul respectivelor bagaje.

Obiectele de valoare nu trebuie lăsate niciodată la vedere. De asemenea, banii și obiectele de valoare se țin mereu în buzunarul interior al hainei. Este recomandat ca niciodată să nu ne ținem portofelul, banii sau telefonul mobil în buzunarul de la spate al pantalonilor.

Poliția recomandă și să se evite să se țină banii sau obiectele în buzunarele laterale ale hainelor, care sunt ochite adesea de hoți. De asemenea, cei care se așază trebuie să țină bagajul în brațe, nu spre exterior sau vecinul de scaun. Borseta, poșeta sau rucsacul trebuie ținute mereu sub observație.

Nu în ultimul rând, dacă călătoriți la ore târzii, e indicat să vă așezați lângă călători care vă inspiră încredere, spun polițiștii.

(A. P.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.