Câinii războiului sfâșie trupul Ucrainei

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Câinii războiului asmuțiți de Putin mușcă cu lăcomie din trupul sângerând al Ucrainei. Dialogul diplomatic a fost epuizat. Glasul tunurilor anunță sfârșitul păcii de pe bătrânul continent european. Liderul de la Kremlin, în delirul său avid de putere, a devenit un personaj ireal, rupt de realitate.

Cineva spunea: „Ne place sau nu ne place, trăim cu toții în filmul lui Vladimir Putin, ale cărui obiective, visuri și dorințe după 2.000 au devenit mult mai mult decât o împlinire și o realitate. Vladimir Putin a ajuns, astăzi, să ne tragă pe toți într-un film. Noi jucăm toți în filmul lui Putin, americani, europeni, români, iar el stabilește scenariul…”

Personaj fără voie în filmul lui Putin. scriu la rândul meu un alt scenariu, în care încerc să readuc pacea și liniștea pierdută a milioane de oameni. Scriu un alt scenariu, evadând în visare în timp ce lângă mine realitatea curge impasibilă.

Ucraina pâine, iar Putin cuțit, feliază state, trupuri, conștiințe… Oricât de optimist aș fi, știu că după acest episod din istoria noastră actuală nimic nu va mai fi ca înainte. Fratele meu, omul, ucide, iar păcatul crimelor sale se va întoarce împotriva noastră ca un blestem.

Nebunia lui Putin ar putea fi molipsitoare și dacă vom asista la o alienare în masă, atunci acest lucru va însemna începutul sfârșitului existenței noastre pe pământ. Și totuși, eu, cetățeanul acestei planete, în scenariul meu scriu că umanitatea va învinge și că toată această nenorocire care s-a abătut asupra Ucrainei înseamnă de fapt sfârșitul lui Putin. Când se va întâmpla acest lucru nu știu, dar este sigur că sfârșitul tiranului este aproape.

Dar până atunci mă opresc din visare, ca să șterg lacrimile mamelor care își pierd fiii în acest război, să mângâi orfanii și să îl rog pe bunul Dumnezeu să oprească măcelul!

Dan TIMARU

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Despre admin 6441 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.