C.S.M. Lugoj – Agroland Timişoara în week-end!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Ca în fiecare an, voleiul feminin începe primul pregătirea şi jocurile oficiale, după ce le termină… ultimul în anul precedent! După ce, în 2 ianuarie, majoritatea sportivelor din lot au răspuns la convocarea staff-ului tehnic şi s-au încadrat în programul de pregătire, săptămâna în curs a adus o deplasare lungă şi dificilă, având ca borne meciul de campionat la Bacău, cu Ştiinţa, amânat cu două zile la cererea Lugojului (15 ian.), un amical de tranziţie…geografică cu S.C.M. Piteşti (16 ian.) şi jocul de Cupa României de la Târgovişte, cu C.S.M. (17 ian.). Totul înaintea unei serii de meciuri importante în campionat, în care coechipierele Ionelei Canea vor întâlni adversari cu care va lupta din greu pentru fiecare punct în clasament, ce poate fi hotărîtor la final.

Sâmbătă, 20 ianuarie – cu Agroland Timişoara şi în 27 ianuarie – cu Dinamo Bucureşti (ambele partide au loc la Lugoj), urmate de 3 februarie – deplasare la Universitatea NTT Data Cluj şi 10 februarie – din nou în Lugoj contra Penicilinei Iaşi, patru jocuri cu mare importanţă pentru sportivele antrenate de Valerijan Luka în tentativa de a repeta parcursul excelent al anilor trecuţi, cu plasare în zona de Play-Off a clasamentului. Aşa cum s-a şi încheiat, dealtfel, prima parte a sezonului competiţional 2017-2018.

Cele două adversare ce vor da replica lugojencelor în următoarele două meciuri pe teren propriu au furnizat un joc aprig la Timişoara, de peste două ore şi jumătate, în prima etapă din 2018. Foarte interesant, timişorencele şi-au adjudecat la limită (25 : 23) seturile unu şi trei, în timp ce dinamovistele, conduse impecabil din teren de Alida Marcovici şi beneficiind de două atacante în mare formă – ex-timişoreanca Ungureanu şi americanca Field, au câştigat părţile doi şi patru la 17 şi 22. Până la final, victorie cu mari emoţii pentru Agroland, 15:9 în decisiv şi punct valoros câştigat de Dinamo în cursa de depăşire a Lugojului în clasament, diferenţa devenind în prezent doar un punct.
Statistica realizată de F.R.Volei după douăsprezece etape de campionat în Divizia A 1 aduce în prim-plan trei din componentele echipelor pe care le veţi urmări sâmbătă în sala lugojeană. Pentru Agroland universalul Roxana Bacşiş pe locul patru în clasamentul celor mai bune realizatoare (162 puncte în 39 de seturi) şi centrul Andreea Petra pe primul loc la serviciu (27 aşi în 39 de seturi), pentru C.S.M. Lugoj locul întâi la blocaj cu punct centrul Nina Jakic (29 blocaje – punct în 35 de seturi) sunt numele evidenţiate în mod special de înregistrările electronice efectuate la partidele Diviziei A 1.

După ce a trecut spectaculos de Bacău, apropiindu-se în clasament de poziţia a patra, trupa timişoreană va fi prezentă în premieră, sâmbătă, la un meci oficial în Lugoj la nivel de senioare. Un joc cu o încărcătură emoţională aparte, cunoscute fiind datele problemei şi normala rivalitate sportivă între două echipe bune ale campionatului intern, aflate pe poziţiile cinci şi şase ale clasamentului.
Un duel tactic – desigur, cu mijloacele pe care fiecare le are la îndemână – între doi antrenori foarte apreciaţi în România, prezenţa pe teren a câtorva jucătoare remarcate în mod special în turul de campionat, brigadă internaţională de arbitraj (Paul Szabo, Alina Suciu / ambii Oradea), observator FRV Nicu Stoian (Craiova) medaliat cu bronz la J.O. Moscova 1980 şi, nu în ultimul rând, sperăm, o sală plină cu prieteni care să încurajeze echipa Lugojului la startul oficial în 2018 pe propriul teren, iată ingredientele pe care le va avea meciul C.S.M. Lugoj – A.C.S. Agroland Timişoara, ce va avea fluierul de start sâmbătă, 20 ianuarie, la orele 18,30, în Sala Sporturilor din Lugoj. Veniţi alături de volei şi fiţi alături de C.S.M. Lugoj!

C.S.M. Târgovişte – C.S.M. Bucureşti = 1 : 3
Meciul care trebuia să dea, chiar şi parţial, răspunsul la întrebarea ”se poate cu adevărat implica C.S.M. Târgovişte în lupta pentru titlu ?” a arătat o echipă a Capitalei foarte puternică, un adversar redutabil pentru Blaj în acest an. Posibil favorită, în momentul în care superstarul Brakocevic îşi va regla relaţia în sextet la nivelul pe care i-l ştim.

C.S.U. Medicina Tg, Mureş – Penicilina Iaşi = 2 : 3
Fără Eliza Varga, gazdele şi-au diminuat cu cel puţin 40 % forţa de atac. Astfel că Iaşiul a fructificat finalmente plusul de experienţă.

Ştiinţa Bacău – C.S.M. Lugoj = 3 : 0 (25:10, 25:14, 25:18)
Moldovencele trec pe locul trei cu acest succes, impresionând prin vârful de formă consemnat în aceste zile, când au punctat spectaculos pe plan european.

Agroland Timişoara – Dinamo Bucureşti = 3 : 2 (25:23, 17:25, 25:23, 22:25,15:9)
Punct preţios pentru Dinamo şi păgubos pierdut de gazde, într-un meci frumos şi spectaculos privit din zona neutră. Nu şi de noi…

C.S.M. Volei Alba Blaj – Universitatea NTT Data Cluj = 3 : 0 (25:10, 25:16, 25:18)
Formalitate pentru gazde, evoluţie în creştere a Clujului în ultimele etape, chiar dacă rezultatele vin mai greu în conjunctura actuală.

Clasament: 1. CSM Bucureşti 31 p, 2. CSM Volei Alba Blaj 30 p, 3. CSU Ştiinţa Bacău 24 p, 4. CSM Târgovişte 23 p, 5. Agroland T-şoara 20 p, 6. CSM Lugoj 10 p, 7. Dinamo 9 p, 8. CSU Medicina Tg.Mureş 7p, 9. Penicilina Iaşi 6 p, 10. Universitatea NTT Data Cluj 5p.

Dan H. BRUDIU

Despre admin 6624 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.