Burse de studiu în Marea Britanie pentru elevii de clasa a X-a

Asociaţia „Ţine de Noi” împreună cu Headmasters’ and Headmistress’ Conference anunţă lansarea unui concurs pentru obţinerea unor burse de prestigiu pentru elevii de clasa a X-a care îşi doresc să petreacă următorii doi ani din ciclul preuniversitar de învăţământ, echivalentul claselor a XI-a, respectiv a XII-a, în Marea Britanie. Elevii au posibilitatea de a studia timp de doi ani într-o şcoală britanică de cea mai înaltă calitate, cum ar fi Epsom College, Dullwich College, Bedford Modern School, Hampton School etc.

De asemenea, ei îşi pot dezvolta abilităţile de comunicare în limba engleză, îşi pot face noi prieteni din diferite culturi şi pot experimenta şi aprecia cultura şi tradiţiile din Marea Britanie. În anii trecuţi peste 110 de elevi români au petrecut câte un an sau doi în această bursă, ajungând apoi studenţi la facultăţi de prestigiu, precum: Oxford, Cambridge, London School of Economics.

Deadline înscrieri: 15 ianuarie 2019

Marea majoritate a burselor acoperă în totalitate costurile (taxe şcolare, cazarea şi cheltuielile de masă, însemnând în medie între 35.000 şi 42.000 lire sterline), însă există şi burse parţiale, care acoperă între 50% – 70% din costuri, acestea fiind calculate în funcţie de venitul brut al familiei.

Singurele taxe care trebuie achitate de către elevi sunt: o taxă în valoare de 19 lei, atunci când elevul îşi înscrie aplicaţia în cadrul acestui concurs. Taxa aceasta este nereturnabilă; o taxă în valoare de 1.400 lire, reprezentând taxa de administrare a programului, care va fi achitată doar de către elevii care câştigă bursa şi vor pleca la studiu în Marea Britanie. Informatii complete despre procesul de aplicare și ce presupune experiența educațională la o școală independentă din Marea Britanie pot fi consultate pe site-ul http://tinedenoi.ro/burse-academice/

Denisa GREGA

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.