Buciu trebuie să plece, scrie Erwin Floroni, președintele USR

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Cică la ordinul lui Floroni, consilierii USR au votat împotriva contractării împrumutului de 15 milioane de euro, a scris Buciu pe Facebook. Și tot pe Facebook, Erwin Floroni i-a răspuns. Iată:

Împrumut de 15 milioane de euro făcut de Buciu. Lugojenii vor plăti datoriile, nu primarul. Drumuri nu avem. Curățenie nu avem. Cartiere îngrijite nu avem. Centru nu avem, iar lista poate continua. Avem în schimb un primar ales, dar demis și un primar interimar absent. Administrația Buciu/Blidariu a dovedit că nu poate să realizeze lucruri simple și de bun simț pentru lugojeni, dar au dovedit că pot cheltui banii pe studii de fezabilitate, adică pe hârtii, fără ca lugojenii să vadă măcar vreunul din proiecte la stadiul de execuție. Consilierii USR Lugoj au expus de mai multe ori modul haotic în care administrația Buciu a cheltuit banii în acești 3 ani. Claudiu Buciu anunță astăzi cu o atitudine extrem de meschină pe rețelele de socializare că USR a votat împotriva educației copiilor noștri.

Puteam să avem deja școli eficientizate energetic. Puteam să avem drumuri. Puteam să avem curățenie. Administrația Buciu/Blidariu vrea să realizeaze împrumuturi de cca 15 milioane de euro, asta după ce a cheltuit și blocat toți banii de care dispunea la începutul mandatului. Se vorbește de eficientizare energetică a 7 școli, dar nu s-a schimbat un bec în oraș. Se vorbește de construirea de sensuri giratorii pe centura Lugojului, dar nu au fost capabili să asfalteze corespunzător o stradă din oraș. Se vrea construirea unui nou ștrand, în timp ce lasă alte două în paragină. Nu sunt capabili să tundă iarba din oraș, dar visează la spital de 150 de milioane de euro. Au dovedit de ce sunt capabili: de neputință. Iar acum, dau vina pe consilierii USR pentru neputința lor.

Nu vor să recunoască că au greșit și că vor pleca acasă lăsând în urmă datorii și dezastru. Au avut susținerea lugojenilor, au avut bani, au avut majoritate în consiliul local. Tot ce trebuiau să facă, era să dovedească. Nu sunt capabili. Forțează mâna consilierilor să voteze proiecte importante, pe care le anexează la ordinea de zi înainte de ședință, nerespectând termenele legale ca să poată fi analizate corespunzător. Nu au un plan sau vreo strategie de dezvoltare. Fac administrație după ureche și se laudă cu hârtii și cu idei, în timp ce lugojenii suferă pe baza neputinței lor. Ar fi o dovadă de iresponsabilitate din partea noastră să garantăm pe banii dumneavoastră pentru această admnistrație. Nu primarul o să plătească datoriile, ci lugojenii. Devine din ce în ce mai evident pentru toată lumea cine e de vină pentru situația în care am ajuns. Buciu trebuie să plece!”.

(N. S.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.