„Bucătari la Centenar”, o activitate regională de celebrare a Centenarului, la Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Joi, 29.11.2019, începând cu ora 12, la Restaurant Domacris Central Lugoj, Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște” din Lugoj în colaborare cu Chef Kiss Florin, a organizat cea de-a patra ediție a Concursului Gastronomic Școlar Regional „Bucătari la Centenar”, dedicat elevilor din învățământul profesional și tehnic.

La acest concurs au participat elevi care se pregătesc în domeniul alimentației publice de la școlile de profil din județele Arad, Caraș-Severin și Timiș, respectiv de la Colegiul Economic Arad, Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița, Liceul Bănățean Oțelu-Roșu, Colegiul Economic „F.S. Nitti” Timișoara, Colegiul Tehnic „H. Coandă” Timișoara și de la Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște”.

Fiecare școală a participat cu o echipă de 3 elevi, iar aceștia au realizat un preparat de bază și un desert. Juriul a fost alcătuit din specialiști de renume în domeniul gastronomiei, doamna Daniela Sima, Senior Trainer&Consultant la Sfera Business, domnul Manolache Bogdan, Executive Chef la Hotel Continental Forum Arad și domnul Ceman Bogdan, Executive Chef la Hotel NH Timisoara.

În cadrul evenimentului a avut loc și o activitate de diseminare a rezultatelor obținute de elevii Liceului Tehnologic „Valeriu Braniște” din Lugoj, cu ocazia participării la un stagiu de pregătire practică în Spania, în cadrul proiectului  ”Youth and training for successful career”, 2017-1-RO01-KA102-036600. Proiectul vizează stagii de pregătire practică pentru elevii care studiază domeniul Turism și alimentație publică și este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+.

În urma deliberării juriului, câștigătoarea concursului a fost desemnată echipa Colegiului Economic „F.S. Nitti” din Timișoara, care a realizat preparatele piept de rață cu piure de cartofi dulci, chips de parmezan și sos de fructe de pădure, dar și a desertul gris cu caramel sărat. Pe locul al II-lea s-a clasat echipa de la Colegiul Economic din Arad, iar premiul al III-lea a revenit elevilor de la Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște” Lugoj.

Toți elevii au fost răsplătiți cu diplome și cu premii specifice domeniului lor de activitate.

AL PRESS

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.