Brăniştenii au plecat la instruire profesională în Braga, Portugalia

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Un nou proiect cu finanțare europeană
la Liceul Liceul Tehnologic „Valeriu Branişte”

Liceul Tehnologic Valeriu Branişte implementează noul proiect european de mobilitate profesională pentru elevi, Improving skills, increasing professional opportunities, 2018-1-RO01-KA102-048274.

Proiectul, cu cea mai mare valoare financiară la nivel national pentru anul 2018, respectiv 357.000 de euro, va include 110 elevi care vor avea şansa de a se deplasa în Germania, Spania, Portugalia pentru a-şi îmbunătăţi competenţele profesionale din domeniul lor de pregătire.

Primul grup de 13 elevi, însoţiţi de profesori, au plecat la pregătire profesională în Braga, Portugalia. Cinci firme din domeniul Electronică şi automatizări au acceptat ca elevii brănişteni să se pregătească, timp de 2 săptămâni, în cadrul companiilor, alături de angajaţii locali.

„Este o promisiune constantă a liceului nostru, aceea de a oferi elevilor o experienţă profesională internațională. Suntem o Şcoală Europeană, credem în nevoie de deschidere faţă de mediul de lucru din Europa. Considerăm că elevii noştri au numai de câştigat: experienţă profesională, încredere în sine, o înţelegere mai clară a ceea ce urmează să facă aceşti tineri în plan profesional, experienţă culturală şi capacitate de a vorbi mai bine în limba engleză. De asemenea, ne bazăm pe capacitatea lor de a aduce din Portugalia modele de de comportament, idei de îmbunătăţire a vieţii şcolare, a pregătirii lor profesionale şi, sperăm, idei de afaceri care să îi determine pe aceşti beneficiari de proiect Erasmus să rămână în România, să pornească afaceri”, ne-a declarat directorul Liceului Tehnologic „Valeriu Branişte”, prof. Cosmin Gheorghe.

Proiectul este finanţat din fonduri europene, prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi are o durată de 2 ani de zile.

AL PRESS

Despre admin 6533 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.