BNR a pus în circulație bancnote și monede cu noua stemă a țării

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

BNR a pus în circulație, la 1 ianuarie 2018, bancnote și monede cu noua stemă a țării, informează instituția.
Bancnotele cu noua stemă au înscrisă pe avers data de ,,1 ianuarie 2018”.

Toate celelalte elemente grafice ale bancnotelor și monedelor cu noua stemă, caracteristicile acestora, precum și elementele de siguranță ale bancnotelor cu noua stemă, sunt aceleași cu cele ale bancnotelor și monedelor aflate în circulație, precizează comunicatul.

Bancnotele și monedele cu noua stemă vor fi lansate în circulație în mod eșalonat, în funcție de nevoile reale ale circulației monetare. Bancnotele și monedele cu noua stemă a țării vor circula în paralel cu cele existente în prezent în circulație.

Coroana pe capul acvilei de aur din stema României au revenit în însemnele oficiale, președintele Klaus Iohannis promulgând proiectul de lege care obligă autoritățile publice să facă această modificare în stemele și sigiliile existente, până la data de 31 decembrie 2018.

Până la data de 31 decembrie 2018, an în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, autoritățile publice au obligația să înlocuiască stemele și sigiliile existente în prezent cu noile modele ale acestora.

Până la data respectivă, cele două modele de stemă a României și respectiv de sigiliu al statului pot fi folosite în continuare, în paralel.

AL PRESS

Despre admin 6535 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.