Biserică Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului”și-a sărbătorit hramul. Înaltpreasfințitul Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, nu a participat

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În fiecare an, pe 15 august, Biserica Ortodoxă prăznuiește Adormirea Maicii Domnului, cea mai mare sărbătoare închinată Maicii Domnului.

Cu acest prilej, Biserica monument-istoric “Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj și-a sărbătorit hramul.

Anul acesta Înaltpreasfințitul Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, nu a participat, din motive de sănătate, la marea sărbătoare a credincioșilor lugojeni, însă, din partea Centrului eparhial au fost prezenți preotul Ionel Popescu, vicar eparhial, și preotul Marius Sfercoci, secretar și inspector eparhial, fiu al Lugojului.

Serviciul religios a fost oficiat de un sobor de preoți, în frunte cu pr. ic. stavr. dr. Ionel Popescu, vicar eparhial, și P.On. Ioan Cerbu, protopop onorar, parohul Bisericii Ortodoxe “Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj.

Conform tradiției, manifestarea s-a încheiat cu înconjurul bisericii, cu prapurii și steagul breslelor de meseriași în frunte, purtat și anul acesta de către Alexandru Jilac, împreună cu președintele Corporației Meseriașilor din Lugoj, Vasile Belințan.

La sărbătoarea Bisericii cu două turnuri din centrul Lugojului au participat numeroși credincioși, precum și oficialitățile locale, în frunte cu primarul interimar Bogdan Blidariu, fostul primar Claudiu Buciu, viceprimarul interimar Adrian Serendan,  administratorul public Anca Micșa-Oprea, conslierii județeni Călin Dobra și Nicu Bădina, precum și membrii delegațiilor oficiale din Nisporeni (Republica Moldova) și Szekszard (Ungaria), orașe înfrățite cu municipiul Lugoj.

Alina Dana OLAR

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.