Biblioteca Municipală Lugoj este și în acest an invitată la Festivalul LitVest din Timișoara

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Biblioteca Municipală Lugoj este și în acest an invitată la Festivalul LitVest din Timișoara, ediția a VII-a, organizat, în perioada 25 – 29 septembrie 2018, de către Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel” din Timișoara (director: scriitorul Tudor Crețu), cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și, în premieră, Societatea de Transport Public Timişoara.

Ediția din acest an centenar – 2018 – a Festivalului LitVest – unul dintre cele mai creative festivaluri de gen – va transforma Timișoara într-o adevărată capitală culturală europeană, chiar internațională, a lecturilor publice: se va face lectură de carte în tramvai – o călătorie literară cu tramvaiul, „o redescoperire literară a orașului Timișoara, a «stațiilor»/ reperelor sale literare” –, se vor juca roluri pe stradă și se vor citi cărți pe pătură în Piața Unirii din Timișoara, se va lectura la lumina farurilor de motociclete, într-un nou format, iar pe strada Vasile Alecsandri vor răsări mese de scris și rafturi cu cărți, demonstrându-se astfel, o dată în plus, că toate cărțile bune merită o maximă atenție și că ele pot fi universul vieții noastre zilnice.

La ediția din acest an a Festivalului LitVest și-au anunțat prezența scriitori din: Suedia – Aase Berg; Austria – Walter Grond; SUA – Alice Notley; Marea Britanie – Rosie Goldsmith și George Szirtes; Turcia – Haydar Ergülen și Erkut Tokman; India – Sudeep Sen; Serbia – Mina Gligorić; Cuba – Victor Rodriguez Nunez; Republica Moldova – Dumitru Crudu; și, desigur, România – Adriana Babeți, Petru Ilieșu, Dan Lungu, Bogdan Munteanu, Cosmin Perța, Cătălin-Mihai Ștefan.

Prin Festivalul LitVest 2018, ediția a VII-a, Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel” din Timișoara invită timișorenii la o călătorie literară, la „lecturi aprinse” și la un concert Blazzaj, evenimente care, timp de trei zile, vor anima centrul orașului de pe Bega.

LitVest 2018 se va derula după următorul Program:

Miercuri, 26 septembrie: orele 12.00-14.00 – Piața Unirii, „Pătura care citește” – deschiderea Festivalului LitVest 2018; ora 18.00 – FotoSinteză, retrospectivă fotografică a lecturilor publice organizate de către Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel” Timișoara (B.J.T.), Secția de Arte, Bastion Theresia, Corp A.

Joi, 27 septembrie: ora 11.00 – Literatura intră-n joc – lecturi și dialoguri în licee; ora 18.30 – LiteraTura TM, în colaborare cu Societatea de Transport Public Timișoara – o redescoperire literară a orașului, a „stațiilor”/ reperelor sale literare – punct de pornire: Piața Libertății.

Vineri, 28 septembrie: ora 11.00 – Masa de lucru, actori coordonați de către Claudiu Dogaru, vor juca rolul de scriitori, recitând fragmente din creația invitaților la LitVest 2018; pe strada Vasile Alecsandri vor fi amplasate mese de scris și rafturi cu cărți – strada și literatura prind altfel viață; ora 19.00 – Lecturi aprinse – Texte putere, Piața Unirii, intrarea dinspre str. Vasile Alecsandri – lecturi în faruri de motocicletă, un nou format în colaborare cu Timișoara Bikers.

Sâmbătă, 29 septembrie: ora 22.00 – BlackOut, text-concerto Blazzaj – concep/rt experimental, cu inserturi literare – Club Reflektor, Timișoara; începe LitVest, un super festival de lecturi publice cu scriitori din toată lumea.

Astfel, Biblioteca Municipală Lugoj – coordonatori: Henrieta Szabo și Adriana Weimer – va participa și la ediția a VII-a a Festivalului LitVest Timișoara 2018, an centenar, în ziua de miercuri, 25 septembrie, în prima zi a festivalului, la evenimentul „Pătura care citește”, cu un grup de elevi lugojeni, iubitori de carte și de lectură, însoțiți de profesori coordonatori și de domnul Gheorghe Oniga.

Adriana WEIMER

Despre admin 6350 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.