Beneficiile oferite de tehnologie în construirea unei strategii bune de business

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/3V8xo5Gbusk

Succesul sau eșecul unei afaceri depinde, în cea mai mare măsură, de felul în care este construită și adaptată periodic strategia de business. Aceasta definește compania și o poziționează în piață, fiind componentă integrantă din fiecare activitate zilnică și conturează obiective sau împarte sarcinile în cadrul echipei.

O strategie bună de business nu poate fi creată și implementată fără contribuția extraordinară a tehnologiei, care vine în ajutorul factorului uman prin furnizarea informațiilor semnificative necesare în realizarea analizelor și formularea concluziilor. Beneficiile sunt multiple, iar în rândurile de mai jos le veți descoperi pe cele mai semnificative.

Aplicațiile software

O soluție de tip Business Intelligence este o combinație de strategii și tehnologii informatice create în scopul adunării, analizării și interpretării datelor obținute din surse interne sau externe. Scopul final este obținerea de informații și analize relevante, referitoare la trecutul, prezentul și viitorul subiectului examinat. În acest mod, compania poate își dezvoltă o strategie bună, bazată pe date concrete referitoare la tendințele pieței, resurse, cadru legislativ și își poate seta obiective realiste și modalități practice de atingere a lor.

Aplicațiile software din această gamă culeg informațiile relevante din fiecare departament și de la fiecare nivel: managementul relației cu clienții (CRM), informații din lanțul de aprovizionare, tabloul performanțelor de vânzări, analize de marketing. Nu doar informațiile brute sunt colectate și disponibile fiecărui utilizator autorizat, aplicațiile de tip Business Intelligence (BI) realizează analize complete, pe diferite nivele de complexitate, absolut necesare factorilor decidenți, cu influență în analiza și actualizarea strategiei de business.

Este esențial ca soluția software de tip BI să aibă o interfață intuitivă, facil de înțeles și utilizat, căci managerii și proprietarii de afaceri nu au timp pentru a învăța programe complicate, ușor de implementat și perfect integrabilă în tipul de afacere țintă. Este extrem de important ca această soluție să fie multi-platformă și accesibilă inclusiv online.

Dispozitivele mobile

Creșterea mobilității și autonomiei dispozitivelor portabile a permis utilizarea tehnologiei de la birou, de acasă, de oriunde este disponibilă o legătură la internet. Această evoluție extraordinară a permis eliminarea barierelor temporare și de locație, favorizând creșterea fluxului de informație și posibilitatea de a lucra oricând și oriunde. Întocmai ca orice organism viu, o afacere nu trăiește doar de la 8:00 la 17:00 sau doar 5 zile pe săptămână. Factorii de decizie și analiștii implicați în identificarea oportunităților și dezvoltarea afacerii au nevoie de acces în timp real la informație pentru a lua cele mai bune decizii.

Dezvoltarea tehnologiilor de tip cloud a impus dezvoltatorilor de soluții software BI să optimizeze funcționarea acestor aplicații și conectarea facilă la baze de date online. Tehnologiile cloud sunt un alt beneficiu tehnologic important pentru elaborarea strategiilor de business pentru că permit stocarea și accesarea datelor într-un și dintr-un mediu accesibil de oriunde există legătură la internet, fără limite legate de capacitatea tehnică a dispozitivelor.

Conexiunile securizate

Securitatea datelor este un aspect important în orice afacere, indiferent de domeniu sau de dimensiuni, pentru că acordă clienților și partenerilor asigurarea că date sensibile sunt colectate, procesate și transferate în condiții de siguranță maximă. Elaborarea unei strategii de business se bazează pe datele furnizate din interiorul companiei dar și pe datele disponibile despre piață, clienți, furnizori și mai ales companii concurente. Orice breșă de securitate poate fi exploatată de competiție, care, în căutarea poziției dominante pe piață, va utiliza orice fel de informații relevante despre activitatea companiei care își poate securiza fluxul de informații intern.

Așadar, tehnologiile din domeniul securității informatice sunt parte integrantă din efortul construirii unei strategii bune de business, deoarece asigură confidențialitatea datelor și accesul preferențial la anumite informații. Calitatea unei strategii de business este dată de efortul continuu al decidenților și se fundamentează pe acuratețea datelor. În mod evident, tehnologiile informatice au astăzi un rol cheie în gestionarea securizată a informațiilor și analiza simplificată și rapidă a datelor obținute.

Despre admin 6701 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.