Bătălia Pe Bega Continuă! – Sâmbătă 11 Septembrie

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

EcoStuff Romania te invită să-i fii alături pe malul Begăi, la o nouă ediție „Make it! Race it! Recycle it!” în 11 septembrie. MRR2021 este un proiect realizat în parteneriat cu Akwel Romania și DS Smith Packaging Romania, sponsorizat de Decathlon, Valeo și ZF, susținut de Adid și Retim.

Vom celebra mediul printr-o competiție sportivă neconvențională, în care participanții se vor întrece pe Bega în ambarcațiuni confecționate din materiale recuperate și reciclabile. Personaje din StarWars, Avengers, Ice Age și Mario vor anima competiția, vom dansa pe ritmuri disco printre roboți și privim spre trecut cu Tai Tanic și spre viitor cu Olympics 2024.

2 ong-uri (Marele Ecran și Action for People) și 11 companii (Akwel Romania, DS Smith Packaging Romania, Decathlon, ZF Group, Valeo, Draexlmaier, Hella Romania, Kimball Electronics, Dalli Group, EPS Romania, Nokia Networks) au spus „DA!” participării la prima (și sperăm ultima) ediție MRR de pandemie și vor concura pentru cele 7 trofee puse în joc de organizatori: Cea mai rapidă ambarcațiune, Cea mai faină temă, Saved by the bell, Popularitate, Premiul special EcoStuff, Titanic Award, People’s Choice Award și 5 premii surpriză.

Action for People îi așteaptă pe mal pe cei care pot dona rechizite școlare vechi sau noi, pentru a oferi un început mai bun în noul an școlar unui număr de peste 200 de copii și tineri din centrele sociale din Județul Timiș.

La eveniment vor fi prezenți și reprezentanți ai Retim și ADID Timiș, cu workshopuri pentru copii și cu informații care ne vor învăța cum se face corect colectarea selectivă a deșeurilor și de ce este important să ridicăm gradul de reciclare a deșeurilor în Timișoara.

Spectatorii vor putea admira ambarcațiunile Sâmbătă, 11 septembrie, începând cu ora 9:00, pe malul Begăi, în zona Parcului Alpinet, în spatele Catedralei. Startul primei curse se va da la ora 10.00. Ambarcațiunea care va parcurge distanța dată în cel mai scurt timp va câștiga titlul de „Cea mai rapidă ambarcațiune”. Premiile pentru „Cea mai faină temă”, „Premiul de Popularitate” și „Premiul special EcoStuff” precum și cele 5 premii surpriză vor fi decise de juriul competiției. Tot la ora 10.00, va începe votul online pentru premiul „People’s Choice”, pe pagina de Facebook EcoStuff Romania https://www.facebook.com/ecostuff.romania/ sau pe event-ul competiției https://www.facebook.com/events/798384324211766.

După curse, fiecare echipaj își va demonta ambarcațiunea și va recupera sau va da spre reciclat deșeurile reciclabile din care a fost construită.

Make it! Race it! Recycle it! este singura competiție de acest gen din România și militează pentru un stil de viața prietenos cu mediul. Conștientizarea importanței protecției mediului și implicit a colectării selective și a refolosirii/reciclării a stat la baza ideii de organizare a acestui eveniment.

„Gândit ca un exercițiu de educație ecologică alternativă, în care participanții învață să refolosească într-un mod care stimulează creativitatea și lucrul în echipă, proiectul te scoate puțin din zona de confort, încurajează gândirea laterală și stimulează creativitatea.” – EcoStuff Romania

Proiect organizat de EcoStuff Romania, realizat în parteneriat cu Akwel Romania și DS Smith Packaging Romania, sponsorizat de Decathlon, Valeo și ZF Group, susținut de Adid Timiș și Retim.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.