Bârfele de la Ceasul Electric [1200]

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Se pare că Nelu, sau Enelu’, sau cei care se ocupă de iluminatul public au ceasurile reglate ori după ora de vară ori după ora estului sălbatic. Pentru că luminile în oraș se aprind mult prea târziu și se sting mult prea devreme, lăsând lugojenii să bâjbâie prin acele fâșii de beznă de după apusul soarelui și de dinainte de răsăritul lui. Bine că nu stau aprinse și în timpul zilei, cum se întâmpla uneori pe vremea admnistrației Boldea. Se face astfel o mare, o foarte mare economie la bugetul local și se poate majora astfel cuantumul burselor de ajutor social pentru elevi.

Ca să fim corecți până la capăt, trebuie să recunoaștem că și reprezentanții PNL Lugoj au depus coroane de flori de Ziua Națională a României. Asta, însă, doar după ce ne-au trimis dovada: o imagine în care un liberal cu mască apare în fața Monumentului Eroului Necunoscut cu trei coroane în spate, și o alta care este copie după chitanța de plată a două coroane, probabil una pentru administrația publică locală și una pentru PNL Lugoj. N-am înțeles însă dacă liberalul din imagine, el singur, a reprezentat și PNL Lugoj și administrația publică locală. Ceea ce am înțeles și  a fost evident de la bun început este că membrii PSD Lugoj au postat pe facebook imagini de la eveniment la ora 9:56, iar liberalii abia la ora 10:15 cumpărau coroanele.

Citim și nu ne vine să credem! Cică locul 2 pe listele Pro România Timiș pentru Camera Deputaților ar fi fost prins băut la volan. Și cică ar fi circulat fără lumini prin Lugoj. Și cică mașina pe care o conducea nu ar fi avut ITP valabil. Prin urmare, locul 2 pe listele Pro România Timiș pentru Camera Deputaților ar fi rămas, cică, pieton pentru 3 luni și ar fi primit, cică, o amenda de 1.305 lei. De ce spunem „cică”? Pentru că nu putem înțelege, nici prin reducere la absurd, cum un loc pe liste (fie el și 2) poate să bea și să se îmbete, să se urce la volan și să circule taman prin Lugoj.

Mai trebuie să recunoaștem un lucru și anume că cârcotașii online [sic! (că câr!, că mâr!)] sunt mai ceva decât bârfitorii de la Ceasul Electric, doar că mai răi și nu au deloc umor. În loc să aprecieze vizita la Lugoj a ambasadorului Statelor Unite în România, Adrian Zuckerman, ca pe un eveniment major, de care să fim mândri, cârcotașii ziariști (sau ziariștii cârcotași – tot una) au ținut să scoată în evidență faptul că, într-un local din oraș, pe când ne aflam în carantină, ambasadorul a luat masa. După plecarea ambasadorului, bârfitorii de la Ceas au mers în localul cu pricina și au numărat mesele. Culmea! Erau toate acolo. Ambasadorul nu a luat nicio masă. Dar și mai culmea ni se pare, referitor la acest aspect, să întrebi IPJ dacă se aplică în cazul de mai sus (cel cu luarea mesei) regulile de carantină și să iei de bun răspunsul că „este permisă intrarea/ieșirea persoanelor care nu locuiesc în zona carantinată”. Adică: „Bună ziua, babo!”, Castraveți, drago!”. „Babo, ești surdă?”, „Da, am și urdă.”

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.