Bârfele de la Ceasul Electric [1218]

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Mături noi, măturători… canci.  Cică noua administrație locală a descoperit, în subsolul clădirii în care se adăpostește, peste 1.000 de mături achiziționate de fosta administrație locală. Mături numai bune de măturat mize-riile din oraș. Numai că ele, măturile, nu mătură singure, iar măturători nu mai găsești nici să îi cauți cu lupa.

S-au dus, pesemne, prin străinătățuri, să măture ce mai e de măturat pe acolo. Cârcotașii de la Ceasul Electric s-au gândit cum să rezolve problema și au găsit în cele din urmă soluția: să se doteze măturile cu un motor electric, ca să nu polueze atmosfera, iar apoi să fie trimi-se la treabă; dacă nu vor, atunci să fie conectate online și să fie coordonate de un aitist, specialist în măturări online. Ce ziceți?

Și tot despre măturători.  Omul învață să măture, așa cum învață să-ți facă poze pe Instagram, informează LugojInfo.ro. Cică o lugojeancă, preocupată să-și facă poze în parcul George Enescu, alături de o prietenă, a uitat de regulile bunului simț, în pauzele dintre fotografii, și a aruncat cojile de semințe pe alee.

Polițiștii locali au urmărit-o pe femeie câteva minute și, după ce și-au dat seama că aceasta nu are de gând să își adune mizeria din față băncii, au luat-o la întrebări. Tânăra, cunoscută pentru postările ei pe rețelele de socializare, i-a implorat pe oamenii legii să nu o amendeze, recunoscându-și greșeala și insistând să curețe întreaga alee. În numai câteva minute, fata s-a întors cu o matură și a curățat locul.

Polițiștii i-au dat tinerei un avertisment, însă la următoarea abatere se va alege cu o sancțiune de 500 de lei. Polițiștii locali desfășoară în aceste zile acțiuni în mai multe locuri frecventate de tineri, pentru a urmări dacă aceștia distrug mobilierul urban sau aruncă ambalaje în alte locuri decât cele special amenajate.

În ultima perioadă, zeci de lugojeni au atras atenția autorităților că malurile Timișului sunt pline de coji de semințe și deșeuri aruncate de către grupuri de tineri care cred că cineva ar trebui să facă curat după ei.

Polițiștii locali au precizat că, în majoritatea cazurilor, tinerii sunt sancționați cu avertismente și doar în caz de recidivă li se aplică amenzi, sperând că mulți dintre cei sancționați își vor da seama de greșeală și își vor schimbă comportamentul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.