Bârfele de la Ceasul Electric [1205]

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

♦ Puzderie de farmacii și cozi non-stop. Sir William Osler, părintele medicinei moder-ne, spunea că una dintre primele datorii ale unui medic este să educe masele să nu ia medicamente. Dar cine mai ține astăzi seama de ceea ce ziceau pe vremuri capetele luminate ale omenirii? Când mergeți prin oraș, numărați de curiozitate farmaciile din oraș și o să vedeți că sunt o mulțime. Numai în centru, pe o suprafață de câteva sute de metri pătrați sunt vreo șapte. Dar nu asta e problema, ci faptul că la fiecare dintre ele sunt zilnic cozi uriașe. Dacă înainte vreme erau cozi la pâine, lapte sau la carne, acum sunt cozi doar la farmacii. Că îți vine să te întrebi: oare toată lumea e bolnavă în ziua de azi? Iar dacă te uiți la televizor, mai bine de trei sferturi dintre reclamele difuzate sunt la diverse tipuri de medicamente. Oare masele dau buzna în farmacii ca urmare a reclamelor care se fac la medicamente? S-au interzis reclamele la țigări, la alcool, dar la medicamente e o adevărată îmbulzeală. Pentru că industria farmaceutică prosperă pe seama credulității noastre. Sperăm că o pastilă ne scapă de durere, că alta ne ajută să ne simțim mai bine. Dar nu e așa. Sufletul nostru e bolnav, iar dacă pe el nu-l vindecăm, niciun medicament din lume nu ne poate vindeca.

♦ Amenzi mărite pentru nesimțire. Aflăm că noii aleși locali au mărit de zeci de ori amenzile pentru cei care aruncă gunoaiele în locuri nepermise, dar și pentru cei care își lasă mașinile pe unde îi taie capul. Potrivit noilor reglementări, agenții de la poliția locală pot să aplice amenzi de până la 40.000 de lei celor certați cu bunul simț. Aviz amatorilor!

♦ Grilajele de la Pasarela Leucuța. Numai ce făcurăm vorbire despre nesimțire și aflăm că grilajele de la Pasarela Leucuța au fost reparate de noua administrație locală, însă a doua zi au dispărut altele. Credem că aici nu mai este vorba despre nesimțire, ci pur și simplu de un gest criminal, dacă ne gândim că un copil ar putea cădea oricând prin golurile dintre zăbrele, Doamne ferește!, cum s-a și întâmplat acum doi ani, când un minor a căzut printre grilajele lipsă ale pasarelei. Credem, prin urmare, că acest caz nu mai este de competența administrației locale, ci ar trebui să intre în atenția Poliției.

♦ Pasarela CFR nu e luminată. Dacă Pasarela Leucuța nu are zăbrele, pasarela CFR nu are becuri. Cine e nevoit să treacă noaptea pe acolo mai bine o ocolește decât să se confrunte cu o situație stânjenitoare. Construită probabil pe vremea comunismului în floare, pasarela e degradată acum în ultimul hal, iar reabilitarea ei a fost mereu pe agenda fostei administrații locale. Se pare însă că degeaba. A fost mereu mânată, ba din cauza unui pro-iect tehnic, ba din cauza unui aviz de la CFR, ba din nevoia unei rectificări bugetare, ba pentru că lucrarea trebuie scoasă la licitație. Și uite-așa au scos-o de tot și din toate.

1 comentariu

  1. Birfe cu gust amar de deznadejde.
    Am si eu una auzita recent de la un amic: cica noua administratie a curmat viata Monitorului de Lugoj, foaia fostei administratii. Prea il lauda pe Boldea. O sa fie ceva pe net, iar primul „nunar” a costat vreo 2.500 de lei. Nu ar mai trebui irositi banii astia, zice amicul, ca exista destui ziaristi la nu spui ce ziar, care isi fac datoria de gornisti 😀
    Sotia amicului are si ea un of cu iz de birfa: crede ca fostul primar a plecat cu camera web de pe Primarie si le-a dereglat pe celelalte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.