Bârfele de la Ceasul Electric [1199]

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

♦ După ce bârfitorii de la Ceasul Electric au scris (acum o lună) că Pasajul Buziașului a fost invadat de bălării, în plină toamnă, edilii au trimis acum, în plină iarnă, niște salprestiști să le adune. Noroc că nu a nins de-a binelea, că trebuia să le caute prin zăpadă. E adevărat că au mai rămas pe acolo niște gropi, dar dacă n-am scris și despre ele, oamenii de curățenie le-au lăsat în pace.

♦ Și dacă am scris despre pasaj, nu putem să nu spunem că sub el e o mizerie de nedescris, iar asta încă de la inaugurarea lui. De ce? Pentru că! Pentru că aleșii noștri nu circulă pe sub, ei merg numai pe deasupra. Va trece probabil multă vreme până când se va îndura cineva să facă ordine și curățenie și pe acolo. E drept că au mai fost cârpite niște șanțuri și au fost astupate niște gropi, dar nu toate, pentru că asfaltatorii ori nu le-au văzut, ori li s-a terminat prea repede asfaltul.

♦ Am înțeles că nu vom avea iluminat festiv de sărbători pentru că e prea scump, am înțeles că nu vom avea nici Târg de Crăciun pentru că e pandemie, dar un patinoar de ce să nu avem? Că temperaturi mai potrivite ca acum parcă n-au fost niciodată. Nu merită oare copiii și nepoții noștri nici măcar atât?

♦ Spun bârfitorii de la Ceasul Electric că orașul pare din ce în ce mai pustiu. Noi zicem că doar li se pare. Orașul nu pare pustiu, ci mai degrabă părăsit. L-au părăsit obiceiurile de altădată: manifestările de Ziua Națională a României, vânzătoarele de nuielușe de Moș Nicolae, tarabele din Piața Regina Maria, Moș Crăciunul din fața Primăriei, scena Nașterii Mântuitorului din fața Școlii Gimnaziale de Muzică „Filaret Barbu”, colindele care răsunau în Piața Victoriei și pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor. Nu ace-lași lucru se poate spune însă despre cabinele de vot, care apar acum pentru a doua oară într-un an care a întors țara cu susul în jos.

♦ Nu înțelegem un lucru: dacă administra-ția locală a anunțat că la Lugoj nu vor avea loc evenimente pentru a marca Ziua Națională, cum se face că reprezentanții Primăriei și cei ai ANMR au depus, totuși, coroane de flori, gest urmat, cică, de reprezentanții PNL și cei ai PMP. Noi credem că reprezentanții Primăriei și cei ai PNL au depus doar armele. Iar asta după ce membrii PSD Lugoj au dat tonul unei manifestări cu adevărat istorice.

♦ Cică vest-europenii au început să cumpre tot mai multe mașini second-hand, chiar și mai vechi de 20 de ani, pentru a nu mai folosi transportul în comun, considerat riscant din cauza pandemiei. Cel puțin așa arată o analiză Reuters. Să vezi acum românii și bulgarii cum se înghesuie să le ducă înapoi în Franța, Germania, Spania, Olanda, Belgia etc.

♦ Și tot în ideea de mai sus, cică Franța vrea să tripleze subvenția de 50 de euro pentru ca vechile biciclete să fie reparate și folosite ca metodă alternativă de transport. O măsură de combatere a coronavirusului. În România ar trebui să fie subvenționat mersul pe jos.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.