Bârfele de la Ceasul Electric [1202]

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Primul city manager al municipiului Lugoj, Anca Micșa Oprea, abia și-a început activitatea și a și fost asaltat de mesaje pe Facebook, primite de la unii lugojeni care îi cer să fie nu doar administrator public, ci și polițistul primăriei, ca să radieze Mobrele: „La impozite si taxe să faceți ordine! Plătim impozit pentru autovehicule care nu mai există fizic, dar la care nu există proceduri de ștergere din baza de impozitare. În cazul meu, e vorba de o Mobra, care s-a pierdut pur si simplu, n-a fost reînmatriculată, dar cineva de la respectivul birou a insistat că nu se poate șterge pe baza unei declarații pe propria răspundere”, a scris unul dintre concetățenii noștri. Bine că declarațiile pe propria răspundere sunt valabile în carantină, în starea de urgență…

Ce are Sura cu Prefectura? Și tot din aria de responsabilități pe care le are city managerul am remarcat un mesaj al unei doamne care îi cere imperios administratorului public să taie cozile de la intrarea/ieșirea în/din Poșta Română: „Ar trebui făcut ceva și la poștă. Stai la coadă câte o oră, deoarece din cele zece ghișee, doar două sunt funcționale. Și uite așa se fac cozi până la ieșire”. Cum gheișele de la ghișeuri nu prea vor o ieșire din situația relatată, ne întrebăm și noi, ca tot omul: „ce-are sula cu Prefectura?”. Pentru că unii nu înțeleg dacă primul city manager al municipiului Lugoj trebuie să se ocupe doar de Primărie sau de toate instituțiile municipiului.

Primăria a găsit soluția care face să dispară gropile, prin scoaterea traficului greu din oraș sau prin autorizarea lui contracost. Din banii obținuți pe autorizații se vor astupa gropile rămase de la fosta admnistrație, iar în loc de asfalt se vor așterne rulouri de gazon. După cum se poate lesne constata, circulația pe gazon este mai silențioasă și nu-i va mai deran-ja pe cei care cer desființarea foișoarelor.

Parcarea handicapaților. În jurul Casei de Cultură a Sindicatelor e o mulțime de parcări și totuși lugojenii din zonă rareori găsesc un loc liber de parcare. În ultima vreme, însă, numărul locurilor de parcare s-a împuținat, pentru că lângă chioșcul de ziare a fost amenajată o terasă de vară, care astă-toamnă s-a închis, dar nu a dispărut, ca-rantina de la începutul iernii a mai închis-o o dată, iar până la primăvară mai sunt troiene multe. Iar numărul locurilor de parcare s-a mai împuținat o dată atunci când, tot lângă chioșcul de ziare, a mai apărut și o căruță cu bunătăți, iar lângă ea o parcare privată a unei firme de asigurări, care a înlocuit vechea parcare pentru persoanele cu handicap. Dar „handicapații” care parchează aiurea tot n-au dispărut, chiar dacă parcarea celor de la asigurări e înconjurată cu lanțuri și panouri cu inscripția firmei și însemnul de parcare privată. Toate bune și frumoase, am zice, dacă și polițiștii locali ar înțelege situația și, în loc de amenzi, ar aduce de acasă locuri de parcare pentru cei care în zonă parchează pe trotuar.

 

1 comentariu

  1. Nu este locul potrivit pentru asemenea postare, dar nu ma abtin. Poate cineva de la Primarie citeste…
    Propun instituirea sensului unic pe strada Primaverii, cu sens doar dinspre Astalas catre sensul giratoriu. Acum, pe str. Primaverii, care este in spatele la Unic, in perioada de dimineata sunt parcate masini pe ambele sensuri. Deseori se produc blocaje de trafic din cauza spatiului. Cine nu crede, sa mearga cu masina intr-o zi de marti pe aceasta strada. ca sa nu mai vorbesc de ce este pe Astalas, intre CEC si Unic…Parcare interzisa dar cui ii pasa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.