Nicolae SILADE
Consiliul Local Lugoj, întrunit marți, 17 septembrie, în ședință extraordinară, a aprobat, cu 11 voturi pentru și 3 abțineri (PSD) singurul proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi. Este vorba de Proiectul de hotărâre nr. 162 privind Proiectul Tehnic (PT) și a principalilor indicatori tehnico-economici actualizați, pentru obiectivul de investiții „Creșterea calității vieții în Municipiul Lugoj prin reabilitarea spațiilor verzi și modernizarea parcurilor”.
Conform proiectului, investițiile propuse au scopul de a moderniza și revitaliza patru parcuri (Parcul Prefecturii, Parcul George Enescu, Parcul Cornet și Parcul Ștrand), precum și de a moderniza infrastructura rutieră și pietonală de-a lungul unor sectoare importante de pe cele patru splaiuri aflate pe malurile râului Timiș.
Valoarea totală a investiției este de 57.814.182 de lei cu TVA (echivalentul a 11.626.550 de euro), iar durata de realizare a lucrărilor este de 28 de luni.
Proiectul include însă și modernizarea carosabilului, a trotuarelor și amenajarea de piste de biciclete pe splaiurile Tinereții, Coriolan Brediceanu, 1 Decembrie 1918 și Corneliu Coposu. Proiectul prevede și crearea unor platouri comune pentru pietoni, bicicliști și autovehicule cu acces limitat, contribuind astfel la reducerea supra-fețelor destinate exclusiv traficului auto și la promo-varea spațiilor publice multifuncționale.
Totodată este propusă reamenajarea locurilor de parcare existente pe traseul străzilor:
♦ Splaiul Tinereții – în loc de 66 de locuri de parcare câte există în prezent se propune amenajarea a 43 de locuri de parcare (13 dispuse la 60 de grade și 30 dispuse la 45 de grade);
♦ Splaiul Coriolan Brediceanu – în loc de 36 de locuri de parcare câte există în prezent se propune amenajarea a 19 locuri de parcare (7 dispuse la 90 de grade și 12 dispuse la 45 de grade);
♦ Splaiul 1 Decembrie 1918 – în loc de 63 de locuri de parcare câte există în prezent se propune amenajarea a 36 de locuri de parcare (16 dispuse la 0 grade și 20 dispuse la 45 de grade);
♦ Splaiul Corneliu Coposu – în loc de 64 de locuri de parcare câte există în prezent se propune amenajarea a 37 de locuri de parcare (8 dispuse la 90 de grade și 29 dispuse la 0 grade).
Ce înseamnă asta? Păi înseamnă că administrația locală liberală second-hand consideră că avem prea multe locuri de parcare și vrea să mai reducă din ele.
Astfel că, din cele 229 de locuri de parcare, câte însumează splaiurile Tinereții, Coriolan Brediceanu, 1 Decembrie 1918 și Corneliu Coposu, vor fi desființate aproape 100, mai exact 94. Vor mai rămâne doar 135.
Nu contează că la nivelul orașului sunt și așa prea puține locuri de parcare pentru câte mașini sunt la ora actuală, nu contează că numărul acestora (al mașinilor) e mereu în creștere, liberalii second-hand vor să le facă șoferilor viața și mai grea. Că atâta știu ei: să demoleze și să deființeze.
În altă ordine de idei, trebuie spus că interesul consili-erilor locali privind viitorul orașului este din ce în ce mai scăzut. Pentru că asta se vede din prezența lor la ședințele de consiliu, pentru care sunt remunerați din banii noștri.
Da. La cea recentă, de marți, 17 septembrie, deși era una extraordinară, din cei 19 consilieri locali au fost prezenți fizic doar 5 (cinci), iar 9 (nouă) online. Păi de ce să se mai deplaseze ei (cei online) până la Primărie dacă pot sta acasă, sau la o terasă, sau la propriul job, sau te miri unde și să se folosească de internet ca pe timpul pendemiei?
Bine, ăștia 14 (paisprezece) au fost oarecum prezenți, chiar dacă unii dintre ei au preferat să voteze cu degetul pe un ecran. Dar ceilalți 5 (cinci)? Unde au fost ei? Cine îi plătește și pentru ce, dacă interesul lor e zero?
Iar dacă pe unii dintre aleși se pare că nu-i mai interesează administrația locală, iată că fostul, demisul și nemaialesul nu mai poate sta în banca lui, pentru că nu știe să piardă, și dă cu bățul prin gard și se bagă precum musca în lapte acolo unde nu-i mai fierbe oala.
Dar dacă este ne luăm după propria sa declarație, postată pe Facebook după o pauză (tăcere) de aproape două luni, cum că „tăcerea e de aur, însă prostia se face auzită cu încăpățânare”, ne dăm foarte repede seama cine e mutul și cine prostul. Și îl întrebăm: de ce ai renunțat, dom’le, la tăcere? Că era de aur, cum spui. Și ne era bine cu ea.
Și de ce începi să te lauzi, a nu știu câta oară, cu „cei peste 200 milioane de euro aduși Lugojului”? Spune-ne și unde sunt acești bani aduși. Și dacă într-adevăr i-ați adus, de ce a fost nevoie să mai împrumutați orașul pe 12 ani cu 14.589.466 de euro. Și de ce la o bancă străină, iar nu una din Lugoj? Ca să meargă dobânda afară?
Și mai spune-ne ce ați făcut cu „greaua” moștenire PSD-istă, care v-a lăsat o zestre de peste 15 milioane de euro.
Lasă un răspuns