Autoliv va crea peste 400 de noi locuri de muncă în România, la începutul lui 2021

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

După ce a angajat peste 1.500 de oameni în 2020, a depăşit momentele critice ale pandemiei, a contractat noi proiecte a creat locuri de muncă, Autoliv continuă să recruteze și are peste 350 de posturi disponibile pentru operatori şi mai mult de 50 pentru specialişti.

Afectat serios de blocajul industriei auto din primăvară, cel mai mare producător global de sisteme de siguranţă auto a luat măsuri prompte pentru a securiza business-ul şi pentru siguranţa angajaţilor. Ulterior, după creşterea cererii şi contractarea de proiecte şi beneficiari noi, Autoliv a angajat peste 1.500 de oameni și a ajuns la aproape 11.000 de angajaţi în România, notează ZF.

Peste 1.500 de operatori şi aproape 100 de specialişti s-au alăturat companiei în a doua jumătate a anului, iar Autoliv are acum alte sute de posturi deschise pentru operatori şi zeci de oportunităţi pentru specialişti.

„Continuăm să recrutăm, pentru că am reuşit să aducem în România proiecte şi contracte importante sau să transferăm capacităţi de producţie din alte ţări. Am reuşit să ne mutăm în <casă nouă> la Oneşti, acolo unde producem volane, şi continuăm să extindem capacităţile de producţie din Braşov şi Lugoj”, afirmă Răzvan Arsene, directorul general al companiei.

Majoritatea posturilor disponibile sunt în zona de automatizare şi digitalizare, acolo unde compania şi-a setat obiective importante, ce trebuie atinse până în 2024. La Braşov, oportunităţile de angajare sunt pentru Project Manager, RPA Developer, dar şi System Integration Engineer.

Autoliv este în curs de implementare a unor soluţii de Business Intelligence în toate diviziile sale, astfel că în lista de posturi disponibile se regăsesc şi cele de BI Business Expert sau IT Business Analyst. Numeroase oportunităţi le sunt adresate și inginerilor software, cu precădere în domeniul sistemelor de siguranţă activă, integrate în volan.

Tech Center-ul pentru centuri de siguranţă din Braşov al Autoliv îşi creşte echipele de cercetare, dezvoltare şi testare, pentru susţinerea noilor proiecte şi cu scopul de a creşte capacitatea de producţie. Oportunităţi de angajare numeroase există şi aici, cu poziţii deschise pentru ingineri şi tehnicieni, care vor gestiona proiecte complexe, de la fază de cotare, dezvoltare şi, apoi, testare şi lansare în producţie.

Datorită investiţiilor în automatizare, există în continuare o nevoie ridicată de tehnicieni de mentenanţă, atât în Braşov, cât şi în Lugoj, Sfântu Gheorghe sau Oneşti. Multe joburi vor fi disponibile şi în zona de operatori: peste 350 de posturi sunt disponibile la Lugoj, Reşiţa, Sfântu Gheorghe, Oneşti şi Braşov, unde se caută cu precădere ţesători, vopsitori şi montatori subansamble.

Divizia producătoare de volane de la Sfântu Gheorghe va creşte mult în competenţe în 2021 și va căpăta responsabilităţi regionale şi globale, astfel că aici se caută oameni cu experienţă în zona de automatizare, pentru proiecte în care expertiza generată va fi transferată către echipe de producţie din toată lumea. La Lugoj şi Reşiţa, acolo unde s-au făcut cele mai multe angajări la finele lui 2020, interesul este ridicat tot în zona de Industry 4.0 şi automatizare, astfel încât cele mai multe oportunităţi le sunt adresate inginerilor şi specialiştilor IT.

Lista completă a posturilor disponibile poate fi consultată aici.

Autoliv este liderul mondial în sisteme de siguranţă auto. Dezvoltă, fabrică şi livrează produse precum airbag-uri, centuri de siguranţă, volane şi sisteme de protecţie a pietonilor, pentru cei mai mari producători din industria auto. Are peste 65.000 de angajaţi în 27 de ţări, iar în România este prezentă din 1997 și are circa 11.000 de angajaţi.

(sursa)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.