Aura Twarowska a fost aleasă în boardul Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Renumita mezzosoprană Aura Twarowska, cetățean de onoare al municipiului Lugoj, a fost aleasă în boardul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Aura Twarowska s-a remarcat ca și solistă a Operei de Stat din Viena, pe scena căreia a cântat în peste 400 de spectacole, iar în ultima perioadă ca și director artistic al Concursului Internațional de Canto „Sabin Drăgoi” – Timișoara, precum și al Festivalului „Lugoj Clasic” și al Concursului de canto „Tiberiu Brediceanu” , organizate la Lugoj.

Aura Twarowska a fost și decorată de către președintele României, în anul 2004, cu Ordinul Meritul Cultural, Cavaler al Artelor, în grad de ofițer, iar Prefectura Județului Timiș i-a acordat Premiul „Pro Cultura”, pentru merite deosebite în promovarea culturii timișene.

În cadrul boardului Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, lugojeanca Aura Twarowska va ocupa locul dedicat unei personalități internaționale a culturii, având un mandat de șase luni.

Aura Twarowska a colaborat cu dirijori iluştri: Zubin Mehta, Seiji Ozawa, Ernst Marzendorfer sau Paul Nadler, urcând pe scene alături de Anna Netrebko, Kiri Te Kanawa, Dmitri Hvorostovski, Jose Cura sau Roberto Alagna.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.