Aur naţional pentru speranţele voleiului lugojean!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Așa cum s-au obișnuit în ultimii ani susținătorii voleiului, grupele de junioare ale voleiului din municipiu se află sezon de sezon printre protagonistele turneelor finale ale campionatelor naționale, la toate categorile de vârstă: junioare, cadete, speranțe și minivolei.

De-a lungul anilor, începând cu primul titlu național obținut în 1990 la junioare, Clubul Sportiv Școlar Lugoj a obținut calificări și medalii care i-au păstrat buna imagine de care beneficiază în voleiul intern încă de la primii pași. Un lucru notabil și de apreciat, în condițiile în care există modelul echipei de primă ligă și, evident, motivația oricăreia din tinerele sportive actuale ale voleiului din club de a continua activitatea la nivel de senioare în marea performanță.

Cei inspirați a lua drumul Sălii Sporturilor au asistat la cinci zile splendide pentru foarte tinerele sportive pe care voleiul din Lugoj le-a scos la rampă într-o echipă de nivelul de vârstă “speranțe” – an de naștere 2003 și după – ce au devenit, în 14 mai, campioanele României. Perfect meritat și de necontestat, în aplauzele și ovațiile unei săli fierbinți. Populată de spectatori, suporterii – gazdă și de mulți oaspeți sosiți împreună cu echipele participante, toți oferindu-ne, prin modul în care s-au manifestat, o mostră de sportivitate și fair-play la modul la care ne-am dori să avem parte mereu.

Opt formații împărțite în două serii (Bacău, Mioveni, I.O.R. București și Victoria Nădlac în prima, Botoșani, Sibiu, Dinamo București și C.S.S. Lugoj în a doua) și-au disputat între 10 și 14 mai turneul final al Campionatului Național de speranțe. Patru meciuri pe zi, în total douăzeci de partide de volei disputate în sistem normal de punctaj, o sărbătoare a voleiului cu vârsta maxima de 14 ani, în care s-au evidențiat câteva lucruri notabile.
Urmare a clasamentelor întocmite în cele două serii, cele mai bune echipe și-au disputat semifinalele.

După meciul excelent reușit în serie contra dinamovistelor (câștigat cu 3:0, dar echilibrat pe întreg parcursul său, moment psihologic care a lansat echipa Lugojului și a tăiat parcă definitiv elanul formației din Capitală, una impresionantă ca primă apariție), C.S.Ș. Lugoj (locul I în seria a II-a) a trecut în patru seturi de ocupanta locului doi în seria I, I.O.R. București. Surpriza competiției s-a numit Victoria Nădlac, un grup omogen și foarte bătăios, o echipă frumoasă îndelung aplaudată în sala lugojeană, care a trecut în trei seturi de Dinamo București, câștigându-și meritat locul în finala mare.

Semifinale:
C.S.Ș. Lugoj – I.O.R. București = 3 : 1
Dinamo București – Victoria Nădlac = 0 : 3.
Ultima zi, cea a finalelor, s-a prelungit mult datorită echilibrului din primele două, ambele încheiate în cinci seturi.
Locurile 5 – 6: Dacia Mioveni – C.S.Ș. Bacău = 3 : 2
Locurile 7 – 8: C.S.Ș. Sibiu – C.S.Ș. Botoșani = 3 : 2
Finala mică a dovedit superioritatea celeilalte bucureștene, I.O.R., în fața dinamovistelor, deși jocul se putea întoarce ca rezultat după ce ultimele au ratat, la 24: 21, trei mingi de set doi!

Locurile 3-4: I.O.R. București – Dinamo București = 3 – 0
Finala mare s-a jucat într-o atmosferă vulcanică, creată de peste șase sute de spectatori și un entertainer în mare formă în persoana lui Ion Moldovan, ducând la un deznodământ scontat de majoritatea celor prezenți, dar relativ în balanță după excelentele evoluții ale Nădlacului în meciurile precedente.

Un grup extrem de montat și riguros al Lugojului, determinare și concentrare pe întreaga durată a jocului, două sportive aflate într-o dispoziție și disponibilitate maximă (Georgiana Popa și Patricia Bărbulescu) și colegele lor conectate corect la miza jocului, un antrenor – Carmen Todros – care le-a oferit echilibrul și încrederea necesare, în fața unui adversar de aplaudat, dar depășit total la toate capitolele de o echipă ce a terminat meciul și turneul cu un incredibil set câștigat la 6!

Finala mare: C.S.Ș. Lugoj – C.S. Victoria Nădlac = 3 : 0 (25:13, 25:17. 25: 6) și tricourile de campioane ale României la categoria speranțe, cupa și aurul național al ediției 2016 – 2017 se află de-acum în vitrina Lugojului!

Istorie sportivă: Georgiana Popa, Patricia Bărbulescu, Andra Badiu, Cristina Livadariu, Luiza Roșie, Roxana Muntean, Denisa Subțire, Timea Petrescu, Isabela Batori, Georgiana Petruția, Andrada Lorke, Amalia Siskovits, Mădălina Ioniță, Sonia Dumescu și Ana-Maria Motos, alături de antrenoarea echipei, prof. Carmen Todros, sunt numele care se adaugă în acest an celor ce, în anii trecuți, au muncit și au adus medalii pentru voleiul juvenil din urbea de pe Timiș.

Alături de un colectiv unit și implicat total, format de părinții micuțelor din teren, împreună cu cei ce s-au ocupat de organizarea ireproșabilă a evenimentului, un exemplu pentru modul în care se poate obține un mare succes după o trudă continuă, din care, c-așa-i în sport, se vede doar finalul. Final care însă, o recompensă total meritată, a transformat lacrimile sacrificiilor și ale renunțărilor, în impresionante lacrimi de împlinire și fericire.

Trei premii individuale acordate sportivelor din lotul campion al C.S.Ș. Lugoj: Andra Badiu, jucătoarea de perspectivă a competiției, Patricia Bărbulescu, cea mai bună apărătoare și Georgiana Popa, cea mai valoroasă voleibalistă a turneului.
Bravo tuturor ! Felicitări și… la mai mare!

Dan H. BRUDIU

Despre admin 6425 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.