Au fost stabilite punctele de acces Wi-Fi din cadrul WiFi4EU, pentru care primăria a câștigat un voucher de 15.000 Euro

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pe parcursul anului 2019, Primăria Municipiului Lugoj a participat la cea de-a doua etapă de selecție în cadrul proiectului WiFi4EU. Acest proiect are ca scop facilitarea accesului public la internet, pentru cetățeni și turiști în 6000 – 8000 de comunități, din toată Europa. În această etapă, mai mult de 10.000 de municipalități din Europa au solicitat un voucher WiFi4EU, fiind declarate câștigătoare 3400 de proiecte cu un buget total de 51 milioane EURO.

În urma evaluării cererilor de către Agenția Executivă pentru Inovare și Rețele (INEA) și Agenția Executivă a Comisiei, responsabilă de implementarea programului WiFi4EU,  Primăria Municipiului Lugoj  a fost declarată câștigătoare a unui voucher în valoare de 15.000 EURO.

În cadrul proiectului, în Municipiul Lugoj, vor fi montate mai multe puncte de acees Wi-Fi în diferite zone publice ale orașului, facilitând astfel accesul la internet al cetățenilor.

Punctele de acces Wi-Fi din Municipiul Lugoj sunt următoarele: Piața J.C. Drăgan, Piața Victoriei, Piața Agroalimentară, Platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, Splaiul C. Brediceanu în zona Liceului teoretic „C. Brediceanu” și Teatrului „T. Grozăvescu”, Parcul Ștrand, Parcul „G. Enescu”, Str. Mocioni la intersecția cu Str. Bucegi, Universitatea Europeană Drăgan, Gara.

Instalarea echipamentelor se va face de către SC Telekom România în circa o lună de zile.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.