Au fost desemnați câștigătorii concursului „Bursa pentru Educație Vocațională” – 3 premii a câte 10.000 de lei fiecare

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Au fost desemnați câștigătorii primei ediții a concursului ”Bursa pentru educație vocațională”, organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. În concurs au fost înscrise 255 de eseuri din domeniile politic, economic și civic.

Eseurile au fost analizate de către membrii comisiei de evaluare, formată din specialiști ai celor trei domenii, dar și, personal, de către domnul profesor Dan Voiculescu, fondatorul FDVDR, care și-a dorit să citească, personal, fiecare lucrare în parte, din dorința de a se apropia de tânăra generație, de a-i descoperi idealurile, fiind încrezător în capacitatea tinerilor de schimbare și inovare.

La concurs au participat elevi și studenți din întreaga țară, dar și elevi și studenți români din diaspora, cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani.

Eseurile înscrise în competiție au fost din domeniile politic, economic și civic, iar premiul pentru fiecare categorie în parte este câte o bursă în valoare de 10.000 de lei fiecare.

Câștigătorii celor trei burse sunt:

Premiul pentru domeniul civic a fost câștigat de Junc Pavel, în vârstă de 20 de ani, din Oradea, student la American Hotel Academy, Brașov.

Premiul pentru domeniul economic a fost câștigat de Bucur Elena Daniela, în vârstă de 23 ani, din București, studentă la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica din București.

Premiul pentru domeniul politic a fost câștigat de Dobre Carla-Maria, în vârstă de 21 de ani, din Lehliu-Gară, Călărași, Masterandă la Universitatea din București, Facultatea de Geografie și la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, Facultatea de Informații.

Participanții au fot invitați să redacteze un eseu despre unul din cele trei domenii, astfel:

Cei care au dorit să se înscrie la acest concurs cu un eseu despre domeniul politic, au trebuit să facă o analiză comparativă a celor trei doctrine: liberalismul, social-democrația și umanismul.

Cei interesați de domeniul economic au avut de redactat un eseu despre cum cred ei că se poate consolida clasa de mijloc din România.

Iar cei interesați de domeniul civic au trebuit să demonstreze că sunt niște tineri cu inițiativă și spirit civic și pot propune soluții despre modul în care poate fi eliminată prăpastia dintre generații.

Conceput sub forma unui concurs, acest proiect își propune să încurajeze tinerii să se implice în dezvoltarea societății în care trăim, prin descoperirea vocației, educația politică și dezvoltarea spiritului civic a generației de mâine.

Criteriile de selecție ale concursului au fost:

  • Încadrarea eseului în tema propusă
  • Originalitatea ideilor și a abordării
  • Respectarea instrucțiunilor de tehnoredactare

Comisia de evaluare a fost formată din:
Dr. Marian Crăciun, Președinte ACROM
Nicolae Iliescu, scriitor și publicist, Doctor în Filologie, Universitatea București
Maria Toader, jurnalist, realizator emisiunea ”Income Magazine”, Antena 3.

Concursul s-a desfășurat în perioada 16 octombrie 2020 – 1 martie 2021.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.